Så nært! – Vipers

Så nært!

Og likevel så langt borte

Etter et begredelig seksmålstap, 23 – 29, i Russland for en uke siden, lå hele ansvaret for avansement på Vipers. Forsvaret måtte helst slippe inn færre enn de 23 målene Vipers klarte å score mot Lada. I angrep burde man fortrinnsvis score flere enn de 29 målene Lada puttet mot Vipers. Gøy ville det selvsagt være å gå videre med god margin. Ekstra spennende ville det være å vinne med seks, og for eksempel sifrene 27 – 21. Og spennende, det ble det!

Vipers startet bra, og gikk tidlig opp i ledelse 3 – 1. Men så fikk jentene fra Handball Club Lada lov til å gjøre litt som de ville. Og da spesielt Ladas to Daria’er. Daria Samokhina og Daria Dmitrieva fikk lov til å putte fem mål hver, og var stadige uromomenter, både i angrep og forsvar. Spesielt Samokhina spilte aggressivt i forsvar, og løp stadig ut og forstyrret ballfører hos Vipers. Noe som resulterte i at det som skulle være gøy for Vipers-supporterne heller ble en tøff lørdagskveld. Syv minutter før pause ledet gjestene med fem mål, og Vipers hadde elleve mål å ta igjen, om det skulle bli avansement i EHF Cupen. Heldigvis hadde Sakura Hauge bestemt seg for at kampen slett ikke var over, så hun stengte målet for de skuddene som kom. Inkludert å redde en 7-meter fra gjestene. Og i motsatt ende av banen tenkte Kari Brattset tydeligvis det samme. Før hun pådro seg en tominutter for det dommeren mente var litt tøft forsvarsspill, puttet hun to mål på to avslutninger. Når Jeanett Kristiansens også sørget for to, og Tonje Refsnes ett, da kunne jentene gå i garderoben i visshet om at utgangspunktet for siste omgang var det samme som til kampstart. 15 – 15 viste resultattavlen, og det var stadig seks mål å ta igjen for avansement.

På grunn av Karis utvisning like før pause, startet Vipers andre omgang med en spiller mindre på banen. Dette visste Lada å utnytte, og dro fra med to så snart dommerne igjen blåste kampen i gang. Men denne gangen bet vertens seg fast, og lot ikke Lada få for stort forsprang. Men et lite forsprang er likevel veldig mye, når man må vinne omgangen med minst seks mål. Men så begynte tempoet å gjøre seg gjeldende for våre russiske gjester. Når de fire spillerne som sto for 19 av Ladas 26 mål på ulike tider fikk utvisninger, da ble jobben lettere for Vipers. Med en stadig voksende selvtillit, og tro på at avansement var innen rekkevidde, utlignet Vipers og økte ledelsen jevnt og trutt. Og publikum, de var i kveld helt uten sidestykke. Hele kampen var de 1121 tilskuerne til uvurderlig hjelp for Vipers-jentene. De siste minuttene var de som både en syvende og åttende utespiller for Vipers. Med den støtten i ryggen gikk Vipers opp i ledelse 31- 25 med under minuttet igjen å spille. I det påfølgende angrepet reddet en fantastisk Sakura i Vipers målet. Men returen gikk i klypene på en Lada-spiller, som satte ballen over hodet på Sakura og rett i mål. Dermed måtte Vipers score to mål på femten sekunder. Det ble med ett, og dermed sammenlagtsifre 55 – 55. Og vi må dermed si farvel til årets Europa-eventyr på den bitreste måten av de alle. Tap på bortemålsregelen. Over to kamper var vi like gode som Lada. Men Lada klarte å score tre mål mer på bortebane.

Dermed må vi nå fokusere på avansement i cupen, og komme tilbake på vinnersporet i Grundig-ligaen. Til onsdag skal vi til Trondheim og møte Byåsen, i det som blir en tøff bortekamp i NM. Deretter venter bortekamp mot Gjerpen, før vi får besøk av Rælingen i Aquarama søndag 13. november.

Utvisninger Vipers:
Kari Brattset og Mathilde Kristensen – begge 1x 2 min.