Vipers er klar for semifinale! – Vipers

Vipers er klar for semifinale!

Slo Byåsen 33-32 i et tett oppgjør i kvartfinalen i Nidarøhallen.

Vipers Kristiansand skal spille semifinale i NM onsdag 16. november.
Det ble klart etter seier 33-32 i et tett og spennende kvartfinaleoppgjør mot Byåsen i Trondheim i kveld.

Vipers dro dermed i land sin andre ettmålsseier mot Byåsen på fem uker.
Sakura Hauge ble helt matchavgjørende for Vipers i denne kampen med to redninger på stillingen 33-31 til Vipers.
Først etter 57.50 minutter spilt og etter 59.10 minutter spilt.  Byåsens siste scoring kom fire sekunder før slutt.

Vipers kom veldig godt i gang i kampen og ledet i store deler av første omgang.
På det meste var ledelsen 14-9.  Men mot slutten av omgangen greide Byåsen å spise seg innpå og kom i ledelse 19-18.
Kaptein Kari Brattset satte utlikningsmålet rett før pause og lagene var like langt 19-19 etter 30 minutter spilt.

I seriekampen for fem uker siden brukte Byåsen veldig mye energi på å stoppe Kari Brattset på linja.  Det ga rom for
Jeanett Kristiansen i den kampen.  I dagens kvartfinale tok trener Kenneth Gabrielsen for gitt at Byåsen ville ha mer
fokus på Jeanett, som igjen ville bety mer rom på linja.  Dette var også taktikken til Byåsen og Kari Brattset ble mestscorende
for Vipers sammen med Marta Tomac med 5 scoringer i første omgang.

I andre omgang startet Byåsen forrykende og vant de første 8 minuttene 4-0.  Ledelse 23-19.  Da tok Kenneth Gabrielsen
timeout og la om til 7 mot 6 spill som ga umiddelbar effekt.  5 minutter senere utliknet Sanne Bak til 24-24 og det var match igjen.
Herfra og ut fulgte lagene hverandre.  Det vekslet mellom uavgjort eller ettmålsledelse til ett av lagene.
Etter to raske scoringer i det 57 minutt av vår islandske høyrekant Thorey Stefansdottir var Vipers Kristiansand for første gang i en tomålsledelse i andre omgang. Det er et lurt tidspunkt å lede med to mål!
Etter oppvisningen av Thorey fulgte målvakt Sakura Hauge opp med to helt avgjørende redninger og Vipers-jentene er tilbake på vinnersporet og avgjør nok en gang en match i sluttminuttene mot en uhyre sterk motstander.