Den som venter på noe godt – Vipers

Den som venter på noe godt

Venter aldri forgjeves

Søndag var det Grundigligaens bunnlag, Rælingen, som var på besøk i Aquarama. Imponerende 1436 fans hadde tatt turen, sannsynligvis i troen på å se et medaljejagende Vipers-lag løpe i ring rundt laget som så langt står med kun ett poeng. En del hadde nok også tatt turen for å se Linn Jørum Sulland endelig gjøre en etterlengtet debut i den rosa drakta. Men så er det jo dette med forventninger, og hva man får…

Starten var jo god da. Eller, ikke kjempegod. Men litt. Som da Sanne Bak Pedersen satte inn 2 – 1 målet, og sitt andre for dagen. Det var nemlig med en skru så elegant at Camilla Herrem bare kan drømme om å gjøre det samme. Men så, når man møter bunnlaget, da forventes det noe bedre enn at Rælingen holder følge til 4 – 4. Og det forventes noen flere mål enn 4 – 4 når det er spilt håndball i femten minutter. Men det var nå det publikum fikk servert. Heldigvis var det i alle fall stopp for gjestene her, og de puttet ikke sitt neste mål før det var spilt fem minutter av andre omgang. Men før vi kom så langt, fikk vi se et Rælingen-lag gjøre det som selvsagt er det mest fornuftige, når de møter et kjapt og kontringssterkt Vipers-lag. Vipers-trener Kenneth Gabrielsen forklarer første omgang på denne måten: – «Rælingen trakk ned tempo, tok seg god tid i angrep, og spilte gang på gang til dommerne viste passivttegnet. Jentene våre ble mer og mer utålmodige, og avslutningene gikk litt i hytt og pine. Men heldigvis bedret det seg etter pause». Før han la til at i dag var det veldig fokus på forsvarsspillet. Og med bare fire mål bakover i første, og seks bakover i andre, så innfridde i alle fall jentene til gangs!

Men før vi kom så langt, og for at første omgang ikke skulle bli helt kullsvart, fikk heldigvis fikk Linn Jørum Sulland sin debut. Tjue minutter ute i kampen slapp hun til, og det til stor jubel fra publikum. Og få minutter etter kom hennes første scoring i Vipers-drakta. Da fra straffemerket. To minutter etter kom også hennes første spillemål. Som også var siste målet før pause. At pause kom da, var kanskje like greit. 10 – 4 på tretti minutter, det er sannelig ikke mye gøy.

Heldigvis kan mye skje i pausen, noe det ofte gjør, og heldigvis skjedde det også noe i dag. Etter pause satte Vipers tre kjappe, før gjestene endelig klarte å finne nettmaskene igjen. Tjue minutter og en pause siden forrige scoring. Deretter åpnet det seg mer opp. Til tross for mye slurv hos begge lag, og hastverk hos Vipers, så ble det mål. Og etter halvspilt omgang, var det puttet like mange mål som i hele første. Og Vipers økte ledelsen jevnt og trutt. Og humøret hos de frammøtte steg i takt. Før publikum eksploderte i jubel og trampeklapp fem minutter før slutt.

Sannes scoring i begynnelsen av kampen er allerede nevnt. Men den falmet likevel noe, mot det vi fikk se fem minutter før kampslutt. Linn fikk ballen, holdt den et ørlite øyeblikk, før hun sendte den opp i tomme luften midt i feltet. Der kom Jeanett bokstavelig talt flygende, og banket ballen i nota, bak ryggen på et utspilt Rælingen-forsvar. Og forbi en like utspilt keeper. Linn svarte kort – «ingenting», på spørsmål om hvor mye hun og Jeanett hadde trent på dette. Jeanett svarte det samme, men la til at – «Linn er god til å holde ballen det lille sekundet ekstra». Til fvn-tv sa Linn etter kampen at – «det blir gøy fremover». Og med spill som dette, så er det garantert. Det blir gøy fremover!

Allerede førstkommende onsdag, 20:00, er første anledning for mer moro. Larvik kommer på besøk, og det skal spilles semi-finale i NM. Her blir det stufult, så alle dere som har fått sikret dere billetter, kom tidlig! Gjerne en time før. Her er det fare for trafikk-kaos, parkeringstrøbbel, og garantert trengsel i hallen!