Dramatisk snuopperasjon – Vipers

Dramatisk snuopperasjon

men seier over Byåsen!

Etter å ha lekt seg videre i NM, lekt seg gjennom Champions League-kvalifisering, og lekt seg i serieåpningen borte mot Glassverket, var det endelig tid for å teste musklene i det trener Kenneth Gabrielsen før kampen omtalte som «den første skikkelige testen». Og test, det ble det!

Kampens første skudd var det Emilie Hegh Arntzen som sto for. Etter å ha forlatt nettopp Byåsen, virket det som hun ville vise seg fram for tidligere lagvenninner i begynnelsen av kampen. Av Vipers fem første skudd på mål, sto Emilie for tre av dem. Emilies første skudd gikk i stolpen, hennes to neste gikk i mål. I tillegg bidro hun med målgivende pasning på Vipers’ andre scoring. Da kampen var over hadde Emilie puttet hele åtte mål for sin nye klubb, men hun måtte dele dagens toppscorer-tittel med Linn Jørum Sulland. Tre av Emilies mål kom fra syvmetersmerket. Og da var det gjerne lagkaptein, og banens beste, Kari Brattset som sørget for disse syvmeterne. Alt dette er jo vel og bra. Men det var jo denne testen.

Før kampstart visste man at hjemmelaget måtte klare seg uten hurtigtoget Vilde Jonassen på kanten, og at Sakura Hauge var ute med skade. Det man derimot ikke visste, var at Jeanett Kristiansen skulle ryke ut med skade etter bare tjue minutt. Man visste heller ikke at Byåsen hadde gjort såpass med hjemmelekser. Og der mange i Kristiansand allerede har innkassert seriegullet før sesongen i det hele tatt hadde startet, har trener og spillere gjort sitt beste for å roe forventingene. Vi spiller tross alt håndball i Norge. Da møter man flere lag med spillere fra verdens beste landslag. Så også i Byåsen. Dermed var det plagsomt jevnspilt etter tyve minutter, og lagene fulgte hverandre som skygger.

Men så kom denne skaden på Jeanett Kristiansen. Og en tominutters utvisning for Byåsen. Og Vipers tok grep. PÅ få minutter var dro Vipers fra, og med seks minutt igjen til pause, sto det 13-9 til hjemmelaget. Og stemningen hos hjemmepublikummet steg tilsvarende raskt, og sto i taket. Før Byåsen, igjen med fullt lag, dro stemningen rett i gulvet igjen. Tre minutter senere hadde gjestene utlignet til 13-13, og selv i undertall klarte Byåsen å score. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 13-15. Noe hjemmepublikumet aldri hadde sett for seg, etter Vipers’ suverene sesongstart.

Andre omgang var alt annet enn en transportetappe. Heldigvis startet Vipers best, og hentet raskt inn gjestenes ledelse. Men det var beinhard jobbing og så definitivt en slitekamp. Det var ikke før de siste par minuttene Vipers klarte å sikre en ledelse på mer enn ett mål. Og det startet da dagens spiller, Kari Brattsett, på et mirakuløst vis klarte å lobbe ballen over keeper. Mens Kari selv lå flatt to centimeter over gulvet. 26 – 24 ble til slutt til 30 – 26. De siste minuttene sto, hoppet og hylte de 1597 fantastiske supporterne, og skal så avgjort ha sin del av æren for at Vipers vant årets første hjemmekamp.

Nettopp sånne kamper er det som gjør eliteserien underholdende. De jevnspilte kampene, hvor lagene bytter på å lede, men Vipers likevel drar inn seieren i sluttminuttene. Det er gøy å vinne med kalassifre, men en thriller selger alltid bedre enn en komedie. Neste hjemmekamp er søndag 24. september, og da kommer Hanne Andve og Molde på besøk. Du bør sikre deg billett her på vipers.no så fort billettsalget åpner. Dette blir underholdning på høyt nivå.