Vipers videre til kvartfinale i NM – Vipers

Vipers videre til kvartfinale i NM

-det er det eneste som betyr noe i cupspill

Bare halvannen uke etter at Molde var på besøk i Aquarama, returnerte de til Kristiansand. Denne gangen for å spille fjerde runde i NM. I seriekampen ble det som kjent ikke direkte spennende da Vipers enkelt vant 31-16. Så da gjensto det jo å se hvor godt gjestene hadde brukt landslagspausen. Hadde de funnet måter å stoppe Vipers på? Hadde de øvd inn noen nye trekk som Vipers ikke kjente til? En tidlig 9-4-ledelse tilsa vel at Vipers heller ikke denne gangen hadde så mye å frykte.

Faktisk var det hjemmelaget som overrasket. Vipers åpnet superoffensivt og gikk like godt i angrep med syv utespillere helt fra avkast. Og taktikken fungerte godt den, noe en kjapp ledelse 4-1 vitnet om. Vipers-trener Kenneth Gabrielsen var tydelig på at dette var en kamp som ble brukt til å teste ut nye ting. Og ikke minst forberede seg til søndagens Champions League-kamp. Da drar jentene til Frankrike, og skal i kamp med Metz. Derfor var det ikke bare spill syv mot seks som ble testet ut. Men hele innbytterbenken ble benyttet, og alle jentene fikk ca. like mye spilletid. Og med unntak av keeperne som spilte hver sin omgang, så var det kun Lina Jensen som ikke kom på scoringslisten i kveld. Men til Linas forsvar så må det da presiseres at hun kun spilte nettopp forsvar. Som i forrige møte var det søstrene Obaidli som var Moldes største trusler og uromomenter. Men som sist, så mistet Molde litt trykk da disse jentene så ut til å løpe seg tomme utover i omgangen. Etter halvspilt omgang hadde Vipers festet en grei fem-seksmålsledelse, og den holdt de på til pausesignalet lød.

Andre omgang startet noen hakk rotete for begge lag. Tominutter på Molde, brent straffe for Vipers, mye surr og tekniske feil. Og da Emile Hegh Arntzen fikk sin tominutter etter snaut åtte minutter sto det 21-16. Da var altså stillingen beskjedne 2-2 så langt i andre omgang. Men etter hvert som tiden gikk, og Vipers-maskineriet malte og malte, bar gjestene mer og mer preg av at de også i kveld ble noen nummer for små. Banens beste, Jeanett Kristiansen puttet åtte, og viste sin ekstreme fysikk da hun ved et tilfelle snappet ballen og fullstendig parkerte både med og motspillere. Linn Jørum Sulland ville helst ikke være noe dårligere, og da hun først åpnet scoringskontoen i kveld, ga hun seg ikke før hun hadde puttet seks ganger.

Selv om Molde i dag fikk scoret åtte mål mer enn i seriekampen, så ble det aldri veldig spennende. 36-24 og tolvmålsseier er uansett underholdende i seg selv. Så får publikum diskutere om det var Sunniva eller Jeanett som hadde kveldens peneste avslutning. Vipers-jentene fortsetter uansett parademarsjen, og gjør det så fantastisk gøy å gå på kamp.

Og har du enda ikke vært på kamp, så er det bare å sette av lørdag 14. oktober. Da er det Champions League-kamp i Aquarama, og Buducnost fra Montenegro som kommer på besøk. Avkast er 16:00, og billettene kjøper du her på vipers.no.