Tap i Bergen. – Vipers

Tap i Bergen.

Vipers tapte 25-26 mot Tertnes i Bergen.

11 oktober 2017.

Vipers Kristiansand gikk på et leit ettmålstap mot et godt kjempende hjemmelag som var i ledelse for første gang i kampen etter 22 minutter i andre omgang.  Vipers var i føringen  23-22 etter tjuefem minutter.  Mathilde Kristensen utliknet til 25-25 da fem sekunder gjenstod, men Tertnes ble idømt straffekast da dommernte mente Vipers saboterte spillet da Tertnes forsøkte å gjøre et hurtig avkast.  På denne sjumeteren scorte Celine Sivertsen seiersmålet 26-25.

Hauklandshallen 11. oktober 2017  –  5. serierunde.

TERTNES  –  VIPERS KRISTIANSAND    26 – 25   (12-15)
Linn Jørum Sulland 6, Emilie Hegh Arntzen 5, Jeanett Kristiansen 3, Malin Aune 2, Vilde Jonassen 2, Tonje Refsnes 2, Kari Brattset 1, Kristine Lunde-Borgersen 1, Mathilde Kristensen 1, Pernille Wang Skaug 1, Sunniva Andersen 1, Kristin Nørstebø, Sakura Hauge (BB), Katrine Lunde.

Startoppstilling:
Målvakt: Sakura Hauge,  venstrekant: Vilde Jonassen, venstreback: Jeanett Kristiansen, midtback:  Kristine Lunde-Borgersen, høyreback: Linn Jørum Sulland, høyrekant: Pernille Wang Skaug, linjespiller: Kari Brattset.

Kamputvikling:
1 omg:  1-0  *  4-2  *  4-4  *  10-4  *  11-8  *  14-10  *  15-12.

2 omg:  16-13 *  17-15  *  18-16  *  20-18  *  21-20  *  21-22  *  23-22  *  24-24  *  25-25  *  25-26.

Kenneth Gabrielsen valgte å gjøre flere endringer i startoppstillingen i kampen mot Tertnes.  Sakura Hauge fikk sin seriedebut, Kristine Lunde-Borgersen startet på midtback og Pernille Wang Skaug inn på høyrekant.

Lagene fulgte hverandre de første 9 minuttene, men så gjorde Vipers ett rykk fra 4-4 til å lede 10-4 i løpet av en fire minutters periode.  Av disse ti målene var fem av de i ankomstspillet.   Resten av omgangen fikk Tertnes bedre uttelling og Jeanett Kristiansens scoring rett før pause gjorde at Vipers lå tre mål foran, 15-12.    Sakura hadde to strafferedninger i denne omgangen og 7 redninger totalt, en redningsprosent på 58.

I andre omgang var Tertnes ett og to mål bak inntil de utliknet til 20-20 etter 17 minutter spill.  Inntil da hadde Vipers kun scoret fem mål i omgangen.  Det så ut til å gå Vipers vei da Linn Jørum Sulland ga laget ledelsen 23-22 etter 25 minutter, men Tertnes kom foran igjen på 23-24.

I siste spilleminutt scorte først Tertnes og de gikk i føringen 24-25.  Kenneth tok timeout da 15 sekunder gjenstod og la om til 7 mot 6 spill.  Taktikken fungerte og Vipers berget ett poeng etter scoring av Mathilde Kristensen, trodde man.  Dommerne valgte å blåse 7 meterkast til hjemmelaget da de mente Vipers saborterte muligheten for Tertnes til å ta et raskt avkast.  Hvis dommerne mener det er sabotasje kan de blåse 7 meter uansett hvor på banen forseelsen skjer de siste tretti sekundene av kampen.

– Jeg er selvfølgelig ekstremt skuffet over at vi ikke klarer å heve oss i løpet av andre omgang, sier kapten Kari Brattset.  – Vi slipper oss heller litt ned.  Jeg føler vi jobber godt og prøver så godt vi kan, men det er mye som går imot oss.  Vi får en del skuddbom og det vil seg ikke helt.  Utrolig kjedelig!

– Det går litt i mot oss i sluttminuttene, både med noen dommeravgjørelser og at vi er litt uheldige.  Men vi burde avgjort dette mye tidligere i kampen, så vi kan ikke legge skylda på det som skjedde på slutten.  Vi får bare bite i oss dette , vi rekker ikke å dvele så mye ved dette.  Vi får være forbannet i kveld, så er det opp i ringen igjen og være god på treningene torsdag og fredag