Tilbake på topp – Vipers

Tilbake på topp

Seier 29-21 over Fredrikstad

Kampene kommer tett for tiden. Noe kveldens kamp bar preg av. Storseier til tross, trener Kenneth Gabrielsen var ikke bare fornøyd da kampen var over. – «Dere ser det jo. Det er helt flatt», var hans første kommentar om lagets innsats. Før han la til at jentene er slitne, etter en lang periode med mye kamper. – «Men vi vant med åtte, og det skal vi ta med oss inn i neste kamp». Banens gigant, Kari Brattset, var enig med treneren i det. Etter at hun ble fullstendig kneblet i Champions League-kampen mot Metz, slo hun grusomt tilbake i dag. Åtte scoringer fikset hun, i tillegg til at hun kranglet til seg flere straffer, som Linn Jørum Sulland omsatte i ytterligere scoringer. – «Kampen mot Metz var grusom. Nå er det jo stor forskjell på Metz og Fredrikstad, men i dag var det jo veldig gøy å spille», sa Kari. Som la til at det er denne fighterviljen som skal tas med inn i lørdagens kamp i Montenegro. Så da må vel gjerne gjestene fra plankebyen være glad for at de kom til Kristiansand i dag?

Kampen begynte i overkant jevnt. Etter femten minutters spill, sto det 7-6 til hjemmelaget. Fredrikstad ligger på en, for mange overraskende, tredjeplass i serien. Og Fredrikstad har hatt en tendens til å sikre seieren i de jevne kampene, og har blant annet slått Larvik på veien. Sånn sett var ikke dette en utvikling som ga Vipers’ fantastiske supportere hvilepuls. Men her fikk gjestene kampens første tominutter, Vipers scoret på sin syvmeter, og like etter reddet Katrine Lunde en straffe fra gjestenes Ida Marie Wernersen. Før Kari igjen puttet et av sine mange mål. 9-6, og publikum pustet med ett litt roligere.

For Fredrikstad må Ida Marie, med fortid i Vipers, trekkes fram. Hun imponerte både i angrep og forsvar, puttet syv mål, og dirigerte sine unge medspillere på forbilledlig vis. I Vipers-leiren pustet man kanskje litt lettere, da Wernersen ble sittende på benken utover i andre omgang. I alle fall fikk vertene festet grepet, og økte ledelsen jevnt og trutt. Fredrikstad spilte disiplinert i forsvar, trakk ned tempo, og spilte gang på gang helt på grensa til passivt. Og flere ganger ble de også avblåst for passivt. Dermed gikk det åtte minutter før de puttet sitt første mål i andre omgang. Men i samme perioden hadde ikke Vipers satt mer enn tre mål. Men 17-12 ble til 19-12, før gjestene hadde ikke gitt seg. Syvmålesledelsen ble krympet til fire, og Gabrielsen tok Vipers’ første og eneste timeout. Og da sluttsignalet lød hadde slitne Vipers-jenter kjempet inn nok en storseier. Åttemålsseier, 29-21, og Vipers er tilbake der de skal være. Øverst på tabellen!

Nå venter bortekamp mot Buducnost i Champions League førstkommende lørdag, før de fleste av jentene får en etterlengtet periode med kampfri. Katrine, Kari og Emilie skal på tur med landslaget og spille VM. Deretter venter NM-finalen i Oslo Spektrum 29. desember. Og akkurat der, der bør du og være! Billetter kan du bestille her