– Det er kun Gjerpen vi skal ha fokus på denne uka. – Vipers

– Det er kun Gjerpen vi skal ha fokus på denne uka.

Vipers har endelig en hel uke til å forberede neste kamp.

.

Når Vipers Kristiansand tar turen til Skienshallen søndag 6. november for seriekamp mot Gjerpen, er det 11 dager siden forrige kamp, thrillerkvartfinalen mot Byåsen.  Denne pausen i kampprogrammet gir en etterlengtet sjanse til å hente seg inn igjen og gir også en fin mulighet til en optimal opplading foran en viktig kamp.

 

Frem til nå har Vipers spilt 14 obligatoriske kamper denne sesongen, og har vunnet 12 av disse.
6 kamper i serien, 5 seire og 1 tap.
4 kamper i europacupen, 3 seire og 1 tap.
4 kamper i NM, 4 seire.

.
kenneth-gabrielsen-hovedtrener

– Nå er vi klar for den siste innspurten før vi går ut i en forholdsvis lang EM-pause, forteller trener Kenneth Gabrielsen. – Søndag førstkommende reiser vi til Skien og møter Gjerpen. Og neste søndag kommer Rælingen til oss hjemme i Aquarama.

– Disse to kampene skal spilles før vi skal ut i semifinale mot Larvik onsdag 16.  november.  Jeg gikk tøft ut etter kvartfinalen mot Byåsen og sa det hadde vært perfekt med Larvik hjemme i AQ, sier Gabrielsen. – Jeg står selvfølgelig fortsatt ved den uttalelsen. Jeg tror sjansen for å slå Larvik hjemme i en semifinale er ganske mye større enn å slå de i Larvik eller i en NM-finale i Spektrum.
I utgangspunktet skal vi være fornøyde med å komme til en NM-finale.

– Kan hende jeg har vært litt for offensiv, men cup er cup og alt er mulig, forteller Kenneth Gabrielsen. – Larvik har enorme kvaliteter i laget.  Noe de viste i helgens champions league-kamp mot  fjorårets danske mestere Esbjerg. Larvik vant med hele sju mål på bortebane. Dette viser at den norske ligaen  er mye bedre enn folk er klar over. – I tillegg hadde Glassverket et av Frankrikes desidert beste lag på gaffelen i sin champions league-kamp, men tapte dessverre med to baller mot Metz  tilslutt .

 

– En ting jeg er veldig  tilfreds med nå er at vi får en hel uke inn mot kampen mot Gjerpen, sier Kenneth Gabrielsen. – Det har vært enormt med kamper i en periode. Nå skal det bli godt for oss å tenke på utvikling av laget, både kollektivt og individuelt   – Vi har fortsatt et  stort stykke arbeid foran oss i forhold til å få ut potensialet i hver enkelt spiller samt det å bygge tryggere og bedre relasjoner  i kollektivet.

– Vi fikk oss en på snuten av Stabæk midt i mellom europacupkampene mot Lada Togliatti, sier Gabrielsen. – Vi har forhåpentligvis lært av den kampen. – Slipper vi oss ned 10 % og tenker for langt frem i tid og ikke er 100% tilstede i nuet går det ofte galt .
– Gjerpen har som alle lagene i Grundigligaen en meget habil og  god første oppstilling, advarer Kenneth Gabrielsen. – De har et solid og godt trenerteam som bruker x  antall timer og forbereder seg til å gjøre sitt for at det skal være vanskelig å ta poeng i Skien. – Dette skal vi ha respekt for og vi må jobbe godt denne uken. – Det er kun Gjerpen som skal ha vårt fokus på kampdagen søndag, avslutter Kenneth Gabrielsen.

FAKTA:

Motstander Gjerpen hadde på 1980- og 90-tallet kjente spillere som Hanne Hegh, Siri Eftedal, Kjerstin Andersen og Anne Migliosi på laget.
De vant 5 NM, 2 serie- og 3 sluttspillmesterskap i perioden 1983–94, samt tapte finalen i europacupen 1996 (City-cupen).
Nå har klubben gått igjennom et generasjonsskifte og har  mange spillere i 19- 20-årsalderen i stallen.
Gjerpen endte som nr 3 i 1. divisjon i fjor og overrasket med å slå Molde i kvalifiseringskampene og rykket opp i Grundigligaen.

 

Gjerpen ligger som nr 11 på tabellen og har kun Rælingen bak seg.
Laget har 1 seier, mot nevnte Rælingen (29-18), mens det har blitt 5 tap.
Men Gjerpen har spilt bedre enn tabellposisjonen tilsier.  De tapte med kun 3 mål mot Tertnes,
med 2 mål mot Glassverket og med 2 mål mot Halden.
I Halden-kampen scorte Gjerpen hele 33 ganger, men tapte likevel siden motstanderen scorte 35 ganger.
Så Gjerpen-spillerne vet å lage mål og har et snitt på 26 scorede mål pr kamp.
De mest ivrige målgjørerne for Skienslaget, er:

Sunniva Amalie Næs Andersen (venstrekant) 33 mål
Vilde Andersen Vinje (bakspiller) 23 mål
Andrea Rønning (midtback) 23 mål
Dorthe Groa (bakspiller) 19 mål
Maren Tollefsen (bakspiller) 14 mål

Hovedvekten av Gjerpens mål scores fra venstrekant og bakspillerposisjoner.
Larvik-talentet Hanne Svela (midtback) har vært skadet i sesonginnledningen og har ikke debutert for for Gjerpen etter overgangen.

 

Målscore for Vipers Kristiansand:
Jeanett Kristiansen (venstreback) 45, Thorey Stefansdottir (høyrekant) 26, Kari Brattset (linjespiller) 22, Marta Tomac (midtback) 19, Kristin Nørstebø (høyreback) 14, Ulrika Olsson (venstreback) 12, Vilde Jonassen (venstrekant) 10, Tonje Refsnes (midtback) 9, Mathilde Kristensen (linjespiller) 5, Sanne Bak (venstrekant) 3, Annick Lipman (målvakt) 1.
.

Foto av Karlsen Foto Trondheim og Terje Refsnes