Landslagsuke – Vipers
Foto: Svein-André Svendsen/NHF.

Landslagsuke

6 Viperspillere er på samling denne uka.

.

Denne uka er spillefri i Grundigligaen og er definert som «internasjonal uke.»  Det betyr at de fleste land velger å ha landslagssamlinger med treninger og kamper.  Vipers har 6 spillere på samlinger denne uka.  Marta Tomac på Norge A, Kari Brattset på Norge rekrutt, Karoline Olsen på Landslag Kvinner 98, Annick Lipman på Nederland rekrutt, Thorey Stefansdottir på Island A og Sakura Hauge på Japan A.

Marta Tomac deltar med Norge i Møbelringen Cup og kampene vises på TVNorge.  I kveld er Danmark motstander og kampstart er kl. 19.45.
Kamper videre i turneringen:  lørdag 26/11 kl. 18.15 mot Frankrike og søndag 27/11 kl. 18.15 mot Russland.

 

Kari Brattset.
kari-landslag Foto: Svein Andre Svendsen/NHF

Kari var opprinnelig ikke tatt ut, men kom med i rekruttroppen da Kristine Breistøl meldte forfall i forrige uke.  Rekruttlandslaget er i Tsjekkia 23.-27. november og skal spille tre landskamper under oppholdet. I kveld torsdag 24/11 kl 1800 Norge – Serbia, fredag 25/11 kl 1830 Norge – Østerrike og lørdag 26/11 kl 1500 Norge – Tsjekkia.  Kari har før denne turneringen spilt 7 kamper på rekruttlandslaget og scort 11 mål.

 

Thorey Stefansdottir.
thorey_terje-refsnes1 Foto:  Terje Refsnes

– Vi er denne uka på samling og forbereder oss til VM-kvalikkamper som skal spilles i begynnelsen av desember, forteller Thorey.  – Vi skal møte Færøyene, Østerrike og Makedonia i kvalik 2.-4. desember på Færøyene.  Målsettingen er absolutt å komme oss videre.  To av fire land går videre til en ny kvalikrunde hvor vi møter et nytt landslag i best av 2 kamper, hvor vi spiller hjemme og borte. Disse kampene skal spilles i mai/juni 2017.

Thorey forteller at Island har ny trener i Axel Stefansson.  Han har tidligere trent det norske rekruttlandslaget for damer. – Stefansson tar med seg mange impulser fra norsk håndball, og det liker jeg, sier Thorey.  – Jeg håper alle våre viktigste spillere blir spilleklare når vi reiser til Færøyene.  Stiller vi med vårt beste lag kommer dette til å gå bra, sier Thorey optimistisk.

 

 

Marta Tomac.

LKSFoto: Svein Andre Svendsen/NHF

Marta Tomac har før Møbelringen Cup representert Norge i  22 A-landskamper og scort 25 mål.
Som et ledd i oppkjøringen til EM-sluttspillet er Marta og de norske landslagjentene på samling denne uka og spiller 3 kamper i Møbelringen Cup 24.-27. november.

Europamesterskapet i Sverige spilles 5.-18. desember 2016.
I innledningsspillet møter Norge:  Romania, Kroatia, Russland.

 

Sakura Hauge.
sakura_tertnes_svein-ove-boe Foto: Svein Ove Bøe.

– Jeg er på samling helt til 8. desember med det japanske landslaget, forteller Sakura. – Nå er vi i Spania og denne helga skal vi spille mot Argentina, Spania og Polen i en turnering i Elda, Alicante hvor vi bor.  Til uka skal vi videre til Kroatia og Ungarn og spille flere landskamper.

 

Annick Lipman.
annick_storhamar_stian-bye-hogsveen-2 Foto:  Stian Bye Høgsveen.

Annick er på samling med det Nederlandske rekruttlandslaget. Fredag reiser de til Romania for en turnering.  Lørdag møtes Nederland og Romania. Samtidig spiller Romania B mot Ungarn.  Vinnerne av disse kampene møtes i finale søndag, mens det blir bronsefinale på de som tapte.
– Jeg trives veldig godt sammen med rekruttjentene, forteller Annick.  – Det er veldig å gøy å være med på landslaget.

 

 

Karoline Olsen.
karoline_landslag_svein-andre-svendsennhf Foto:  Svein Andre Svendsen/NHF.

Juniorjentene LK98 er samlet i Danmark, og møter i løpet av samlinga Danmark i to kamper. Første kamp ble spilt i Arena Nord i Frederikshavn onsdag kveld, og endte med hjemmeseier 34-26.  Karoline lagde 3 mål i denne kampen.   Nye muligheter for Karoline og Norge i kveld kl. 18.30.
Juniorjentene har ikke vært samlet siden de spilte VM i juli.