– Det er alltid spesielt å møte Tertnes. – Vipers
Foto: John Vint.

– Det er alltid spesielt å møte Tertnes.

Sakura Hauge ble matchvinneren sist og gleder seg til en ny kamp mot gamleklubben.

1 februar – 2017. 

Fremhevet bilde hvor Sakura Hauge mottar Banens Beste-premie i høstens kamp mot Tertnes, er fotografert av John Vint.

.

Sakura Hauge (30) er inne i sin tredje sesong som Vipers-spiller.  Som 15-åring flyttet hun fra Bergen for å gå på Norges Toppidrettsgymnas i Bærum. Den første tiden var hun i Stabæk før hun spilte tre år i Nordstrand.  Som 20-åring flyttet hun tilbake til Bergen og ble Tertnes-spiller.

– Jeg hadde sju fine år i Tertnes før ferden gikk videre til Sørlandet, begynner Sakura.  Vi hadde et godt lag og tok flere bronsemedaljer i serien, sølv i sluttspill og sølv i NM.  Vi nådde også kvartfinale i EHF-cupen og vi var det første laget som slo Larvik i en sluttspillkamp.  Det husker jeg som et stort øyeblikk.

– Jeg begynte med håndball som 6-åring i moderklubben Gneist.  Det var litt til og fra i forhold til spillerposisjoner de første årene, men da jeg begynte å satse på håndball i 13-årsalderen var det som målvakt.

– Jeg trodde nok at jeg skulle forbli Tertnes-spiller karrieren ut, men slik gikk det altså ikke.  Jeg har kontrakt også neste sesong og det blir minst en sesong til i Kristiansand.  Jeg trives utrolig godt og synes det er veldig gøy å være Vipers-spiller denne sesongen.  Vi har et godt lag med mange forskjellige bra kvaliteter og alle spillerne er utrolig seriøse og vil bli best. Alle i klubben jobber utrolig bra og både trenerteamet og spillerne er dedikerte til det vi holder på med.

  Foto:  Terje Refsnes.

– Treningshverdagen er topp og vi har gode håndballøkter og fysiske økter.  Treningene er varierte og det er kjekt.  Vi har prestert bra så langt i sesongen, men jeg ergrer for at vi tapte med ett mål både mot Stabæk og Glassverket.  Men samtidig er det lenge igjen av sesongen og det er opp til oss selv hvordan det går videre.

– Vi er utrolig heldige som har et så fantastisk publikum i Aquarama. Det er virkelig gøy at så mange kommer på kampene våre uansett om det er Larvik eller Stabæk vi spiller mot. Det er virkelig imponerende.  Så kudos til publikum, vi Vipersjentene setter utrolig pris på det.  Det gir oss ekstra energi å spille for så mange mennesker.

 

Sakura Hauge valgte i 2015 å gi avkall til det norske landslaget til fordel for Japan og hun fikk sin debut for Japan i Asiamesterskapet.  Satsingen med Japan er mot VM i 2019 og sommer OL i Tokyo 2020.

– Nå er det mange nye på landslaget i og med at vi er inne i en 4 års periode med satsing med OL i Tokyo som et naturlig mål.  Treneren vår er dansk og er assistent til Jan Pytlick i Odense og var også med som assistent på det danske kvinnelandslaget tidligere.  Asiamesterskapet arrangeres i Sør-Korea i mars, så det blir forhåpentligvis neste samling for meg.

  Foto:  Knut Henrik Andersen.

Neste Grundigligaoppgjør for Vipers er søndag 5. februar kl. 18.00 i Aquarama. Og motstander er gamleklubben til Sakura, Tertnes.  Da klubbene spilte mot hverandre i innledningen av sesongen i Hauklandshallen 14. september hadde Sakura en matchvinnende redning i siste sekund av kampen. Noe som gjorde at Vipers tok med seg 2 poeng til Kristiansand etter seier med knappest mulig margin, 19-18.

– For meg er det alltid spesielt å møte Tertnes i og med at jeg fortsatt har et nært forhold til klubben og de som jobber rundt klubben.  Høstens kamp var preget av godt forsvarsspill og målvaktsspill.  Det var en de første kampene vi spilte. Vi var da et relativt nytt lag  og vi hadde en del å gå på i forhold til samhandling i angrepsspillet.

– På søndag skal vi vise at vi har hatt god utvikling i angrepsspillet siden forrige oppgjør.  Tertnes er utrolig gjerrige bakover og slipper sjelden inn mange mål. Så det blir viktig med tempo i angrep, at vi satser skikkelig og at vi setter den ballen i mål, avslutter Sakura Hauge.

 

.