96-jentene i Våg – del 1. – Vipers
Foto: Trond Sørøy.

96-jentene i Våg – del 1.

Les hva Hanne Andve, Karoline Olsen, Martine Rønning og Anne Charlotte Rosenvold gjør neste sesong.

.

6 mai 2017.

Hanne Andve.  Foto: Terje Refsnes.

– Jeg ga tidlig signaler til Vipers om at jeg ønsket å prøve meg et nytt sted neste sesong, forteller Hanne Andve. – For meg var det ikke så viktig hva Vipers eventuelt hadde kommet med tilbud om i denne prosessen.  En kontrakt og dens goder ville aldri ha kommet foran det sportslige tilbudet og det følte jeg ikke var der for meg i Vipers som et fjerdevalg på venstrekanten, forklarer Hanne.

– Jeg trivdes veldig godt i 2. divisjon i Våg både med lagvenninner og under trenerne Endre Fintland og Odd Ivar Hjetland.  Men jeg følte at jeg var klar for større utfordringer etter en god sesong i 2. divisjon.  Om et eventuelt opprykk med Våg hadde gjort at jeg ble på Sørlandet er vanskelig å si, sier Hanne. –  Jeg er usikker på hvordan min treningshverdag hadde blitt om Våg hadde rykket opp så det er vanskelig for meg å si hva utfallet ville blitt da.

– Vipers har vært min treningsarena selvom kamparenaen har vært i Våg, og mange venstrekanter på trening ville ikke vært optimalt for noen av oss. Et opprykk ville helt klart spilt en rolle i avgjørelsen, men det ville aldri vært avgjørende alene, forteller Hanne.  – Nå har jeg fått en fantastisk mulighet i Molde hvor jeg satser 100%, så får vi se om Vipers blir en mulig klubb på et senere tidspunkt i håndballkarrieren

– Jeg fikk beskjed om at Molde trengte en venstrekant og de viste interesse tidlig i mars, sier Hanne Andve. – Men det var ikke før opprykket var sikret tidlig i april at jeg gikk i dialog med klubben.

– Jeg var på besøk i Molde onsdag til  fredag i forrige uke hvor jeg deltok på to treninger og fikk hilse på jentene på laget.  Jeg var i utgangspunktet veldig interessert før jeg dro opp, men hadde på forhånd bestemt meg for å ta avgjørelsen hjemme for å få alt på avstand, sier Hanne.  – Men inntrykket av at dette var en gjeng med treningsvillige og ambisiøse jenter ble bekreftet og jeg ble utrolig godt tatt imot.

– Da bestemte jeg meg for å signere der og da etter en telefonsamtale med de hjemme. I tillegg har de en veldig god trener, og jeg tror spillestilen deres vil passe meg veldig bra. Jeg starter 17. juli, og om jeg eventuelt skal studere eller jobbe ved siden av er jeg ikke helt sikker på enda, sier Hanne Andve.

 

Karoline Olsen. Foto: Terje Refsnes.

–  Jeg har signert min første kontrakt, og at det ble 3 år for Vipers er jeg veldig glad for, forteller Karoline Olsen. – Det er veldig kult å være i en klubb som har som har høye mål og som har tro på meg .  Jeg får et fantastisk bra treningsmiljø som vil gi meg masse utvikling som spiller. I tillegg vet jeg at jeg har gode trenere! sier Karoline. –  Ved siden av håndballen er planen at jeg skal studere på UiA. Jeg har søkt på ulike studier, men er fortsatt ikke 100% sikker på hva jeg skal sette øverst på rangeringen.  Heldigvis har jeg fortsatt ganske god tid på å bestemme meg.

 

Martine Rønning. Foto: Terje Refsnes.

– Jeg skal til Bergen og studere master i energi, forteller Martine Rønning.  – Studiet er integrert 5 års studium.  Jeg skal fortsette med håndball men er usikker på hvilken divisjon jeg ender opp i. Jeg ønsker å spille på et så høyt nivå som mulig.

– Jeg fikk ikke tilbud av Vipers, men hadde bestemt meg for å dra da vi hadde møte om neste sesong, så jeg sa allerede da at jeg drar for å studere.

– Studiene vil nok ha førsteprioritet, men jeg ønsker fortsatt  å satse for å bli så god som mulig i håndball. Men jeg vet at studiet mitt tar mye tid så får vi se hvordan det løser seg, forteller Martine Rønning.

 

Anne Charlotte Rosenvold. Foto: Terje Refsnes.

– Jeg ble kontaktet av Grane Arendal for noen uker siden, forteller Anne Charlotte Rosenvold. – De viste stor interesse for å signere meg for neste sesong. De kommer til å satse bra kommende sesong, og har mål og ambisjoner som jeg ønsker å være en del av.

– Jeg har fremdeles et ønske om en gang å kunne spille for byen min, sier Anne Charlotte. – Jeg har lyst til å bli så god at jeg kan bidra på banen i Vipers.

– Jeg gleder meg vanvittig mye til nye utfordringer i Grane. Det å få spilletid, og bli en del av laget betyr mye. Jeg gleder meg også til å spille sammen med den gamle Vipersspilleren Siri Aaserud igjen!

– Det å komme til en ny klubb sammen med Elisabeth og Sanne, blir supert! sier Anne Charlotte. –  Jentene i Grane virker veldig hyggelige, så jeg kommer helt sikkert til å trives.

– Jeg vurderte først å flytte på meg til en annen by. Men da Elisabeth å valgte å signere for Grane, ble valget mitt enkelt. Det å kunne spille håndball videre med min aller beste venn, er supert! Det gjør det tryggere for meg å gå til noe nytt, når jeg har noen å dele det med. Jeg har hatt mye glede og har mye glede av å spille med søsteren min. Vi har et spesielt bånd, som jeg ikke tror mange utenom tvillinger kan forstå.

– Jeg kommer fremdeles til å bo i Kristiansand. Det blir jo litt pendling, men det blir enklere og mer gøyalt når jeg heldigvis har Elisabeth og Sanne Bak Pedersen i bilen med meg, forteller Anne Charlotte.

 

 

.