– Det er utrolig morsomt å være Våg-spiller! – Vipers

– Det er utrolig morsomt å være Våg-spiller!

Mathilde Flo Hjetland skryter av et godt miljø og gode utviklingsmuligheter i Våg.

.

11 mai 2017.

Mathilde Flo Hjetland er 16 år gammel, spiller i Våg, har allerede debutert i Grundigligaen med Vipers og er nå også aktuell på ungdomslandslaget LK00.  Pga en skade i skulderen måtte hun melde forfall til den siste samlingen i Larvik denne uka.   Våg har tradisjon når det gjelder å ha talenter på de yngre landslagene.  Elisabeth Rosenvold spilte på ungdomslandslaget LK96 og Karoline Olsen deltar nå på juniorlandslaget LK98.

Foto: Terje Refsnes.

– Jeg var med på en samling med LK00 i oktober i 2016, forteller Mathilde Flo Hjetland.   – I ettertid har jeg kun blitt tatt ut som reserve på samlingene. Derfor var det veldig gøy å bli tatt ut til samlingen i Larvik. Det er jo en bonus som håndballspiller å få være med på landslag og regionslag.

– Jeg føler jeg har utviklet meg ganske mye som spiller siden sesongstart i 2016, sier Mathilde. – Derfor var det veldig kjedelig og måtte melde forfall nå når jeg endelig fikk sjansen til å være med på samling og ikke bare være reserve. Samtidig så synes jeg det er viktig å tenke langsiktig, og bli frisk.

– Jeg måtte melde forfall fordi jeg sliter med skader på rotator cuffen i skuldra som er en slags overbelastningsskade, forklarer Mathilde.

– Jeg startet på idrettslinja på KKG i høst og nesten doblet treningsmengden fra tidligere. Jeg startet med mer systematisk trening og har i tillegg økt mengden med fysisk trening. Jeg har hatt en fin utviklingskurve denne sesongen og blitt mer «voksen».

– Jeg har spilt J16 Regionserie som er en serie for lag i Agder og Rogaland, forteller Mathilde. – Vi ble nr 1 og kvalifiserte oss til BRING som er en nasjonal serie for J16.  Vi  vant også avdelingen vår i BRING og kvalifiserte oss til sluttspillet.  Her endte vi på 9. plass, noe vi ikke er helt fornøyde med, sier Mathilde.

– I tillegg har jeg også spilt J18 Regionserie, hvor vi også endte på 1. plass. Her spilte vi med en målvakt på dispensasjon, så vi er ikke offisielle vinnere. Ettersom at jeg er født så sent på året fikk jeg ikke spille 2. divisjon før etter jul, sier Mathilde. – I 2. divisjon har jeg fått mye spilletid og har vokst på dette.

– Det er utrolig morsomt å være Våg-spiller fordi vi er en breddeklubb som også satser, skryter Mathilde. – Ønsker man å satse får man lov til å hospitere på høyere nivå, og spiller man for gøy er det helt i orden det også. På treningene våre som er en blanding av J16/18 og 2.div er det engasjerte spillere og trenere som har forskjellige mål.

Mathilde Flo Hjetland og Karine Emilie Dahlum etter debutkampen i Grundigligaen mars 2017.  Foto: fvn.

– Jeg har deltatt på noen Vipers-treninger og det  var veldig inspirerende å få lov til å være en del av troppen i kampen mot Gjerpen 12. mars 2017, sier Mathilde.  – Det var veldig gøy å spille foran mange flere tilskuere enn jeg er vant med i Karusshallen. Den tiden jeg var på banen var jeg veldig fokusert og fikk ikke med meg så mye av det som skjedde rundt. Jeg håper selvfølgelig på flere muligheter, og det vil tiden vise.

– Jeg vet at det er dialog rundt samarbeidet mellom Våg/Vipers for neste sesong.  Det er en del spillere i Våg 2.div som flytter, så det blir kanskje mulighet for flere hospiteringer. Jeg håper jeg får mulighet til å bli med på flere Vipers-treninger, sier Mathilde.

 

– Jeg har aldri vært så glad i å sette meg personlige konkrete mål som håndballspiller. Jeg ønsker å se hvor langt jeg kan komme. Med laget derimot så har vi et mål om å kvalifisere oss til Lerøyserien kommende sesong.  Det blir veldig spennende å se hva som skjer videre i Våg, og jeg gleder meg til en ny sesong, forteller Mathilde Flo Hjetland til vipers.no.

 

Hovedtrener Endre B. Fintland.

Mathilde Flo Hjetland har som resten av J18-laget hatt stor utvikling denne sesongen, forteller hovedtrener i Våg, Endre B. Fintland. – Mathilde er dedikert i treningsarbeidet og tar stadig nye steg. Jeg gleder meg til å jobbe videre med henne og resten av laget som skal spille i J18, J18 Lerøy-kvalik, 4.divisjon og 2.divisjon kommende sesong.

– I aldersbestemte klasser har Mathilde alltid scoret mye mål, noe hun også viste i Bring-serien i år med 93 mål på 11 kamper, skryter Endre. – Men hun har også vist at hun vet hvor målet står i 2.divisjon.

– Mathilde er født helt på slutten av året, og fikk derfor først mulighet til å være med i 2. divisjon i andre halvdel av sesongen etter jul. Hun har vært en viktig del av laget siden hun ble gammel nok til å være med, og har i flere toppkamper vært en av de beste spillerne.

– Spesielt som 3’er i forsvar har hun hatt en fin utvikling denne sesongen. Hun er tøff fysisk og taktisk smart, noe som gjør at hun vinner mange dueller i løpet av en kamp, skryter Endre.

– Dessverre kunne hun ikke delta på LK00-samling denne gang. Men nå handler det først og fremst om å bli skadefri. Jeg er sikker på at hun blir kalt inn igjen til ny samling dersom hun fortsetter å jobbe dedikert.

– I fremtiden er både Mathilde og mange andre på laget aktuelle for ulike aldersbestemte landslag og hospitering hos Vipers, sier Endre B. Fintland.

 

.