– Jeg håper og tror jeg har mye å bidra med for Vipers! – Vipers

– Jeg håper og tror jeg har mye å bidra med for Vipers!

Katrine Lunde flytter tilbake til Kristiansand og gleder seg helt utrolig til å komme til Vipers.

.

23 mai 2017.

 

Katrine Lunde er tvillingsøster med assistenttrener Kristine Lunde-Borgersen og vender tilbake til Kristiansand i sommer.  Katrine har vunnet alt som vinnes kan av meritter. Hun har OL-gull, VM-gull og EM-gull med Norge.  Hun har spilt 261 landskamper for Norge.  Hun har også vunnet Champions League flere ganger og vant EHF-cupen med Rostov-Don senest denne våren.

Katrine Lunde.

 

– Jeg er 37 år gammel, oppvokst på Hånes og flyttet til Kristiansand med resten av familien da jeg var 15 år, forteller Katrine Lunde. – Jeg bodde der til jeg flyttet til Danmark og Aalborg. Vi har nå en liten leilighet i Østrestrandgate som Atina, Nikola og jeg bruker når vi er hjemme i Norge. Vi satser på å finne ett hus i løpet av sommeren.

– Jeg og Kikki (Kristine Lunde-Borgersen) har spilt sammen i mange år, men vi skilte veier da jeg dro til Gyør, forteller Katrine.  – Jeg begynte å spille håndball i 10-års alderen. Familien bodde på Hånes så Hånes IF ble et naturlig valg. Jeg startet som utespiller men etterhvert så ble jeg målvakt.

– Jeg tror det har vært greit at jeg og Kikki spilte på ulike posisjoner, mest fordi vi er tvillinger og blir ofte sammenlignet i mye. Jeg anser meg som super heldig som har fått anledning til å dele så mange opplevelser sammen med min tvillingsøster som vi har hatt gjennom skole, fritid og håndballen, sier Katrine.
– I min karriere har jeg spilt for Våg Håndballklubb, Aalborg  DH (3 år), Viborg HK (3 år), Gyør Audi Eto (5 år) og Rostov Don (2 år).

 

– Da jeg spilte i Våg på 2000-tallet spilte jeg bl.a. med Hilde Kvifte, Bodil Flo Berge, Elise Alsand, Jannicke Ropstad, Kikki, Katrine Høyland, Marianne Holmesland, kan jo fortsette – lista er lang!  Vi hadde mange veldig gode håndballspillere da også, forteller Katrine.  – Da jeg begynte spilte Våg  i 2. divisjon før vi begynte klatringen oppover i systemet.  Beste resultat var bronsemedalje i Gildeserien.


– Jeg tror det blir fantastisk å spille i Aquarama, sier Katrine. – Hallen er jo veldig intim og god.  Det er en fin ting for spillerene og tilskuerne.  Jeg har vært tilstede og sett noen kamper og har også sett en del kamper på nettet.
– Stemningen har vært utrolig god.  Det er selvfølglig noe jeg håper det vil fortsette med å være også neste sesong.  Ingenting er mer moro for spillerne enn å spille for full hall med god stemning.

.
– Jeg flytter tilbake til Sørlandet i  juni en gang. Jeg har kontrakt  med Rostov ut juni, så de bestemmer når jeg får dra.
.
– Når jeg har vært på ferie i Kristiansand så har jeg trent håndball med Vipers, forteller Katrine.  – Det har jo vært helt supert for meg. Det gjør også at jeg føler jeg allerede kjenner en del av spillerene. Mange av Vipers-jentene har jeg vært så heldig å bli kjent med igjennom landslaget .  Marta Tomac, Emilie Hegh Arntzen, Sakura Hauge, Kari Brattset, Kristin Nørstebø, Linn Jørum Sulland og Malin Aune.

– Og så kjenner jeg godt assistent treneren på laget, ler Katrine.  – Ei skikkelig fantastisk jente. Men hun kommer nok til å bosse litt ekstra med meg nå som hun har sjansen.

– Jeg håper og tror jeg har mye å bidra med for Vipers, forteller Katrine.  – Jeg begynner å bli en eldre dame, og har vært med på mye forskjellig på håndballbanen. Den erfaringen jeg har håper jeg kommer veldig positivt med. Jeg har vært med på å vinne de største trofeene og har også vært med på tape store kamper. Jeg vet mye om hva som kreves for å bli best og vet at ingenting kommer gratis. Jeg ønsker å bidra med den kunnskapen jeg har. Om det skal være en liten detalj som gjør at f.eks Sakura skal ta en ball ekstra for laget blir jeg også glad.

 

– Jeg tror samarbeidet mellom Sakura Hauge og meg kommer til å gå veldig bra, sier Katrine. – Sakura har spilt fantastisk denne sesongen, så jeg gleder meg til å veksle erfaringer med henne. Hun virker som ei målbevisst jente og har klare mål om neste OL i Japan på hjemmebane. Det gjør også at hun er seriøs i alt hun gjør av trening så håper vi kan dra nytte av å hjelpe hverandre med detaljer i målvaktsspillet . både teknisk og taktisk.

– Jeg tror man utvikler seg aller best ved å jobbe i team. Vi er to spillere som begge ønsker å spille mest mulig. Sånn er det bare. og sånn skal det være! Men det betyr likevel ikke at man ikke skal unne den andre i å gjøre det bra.

Foto: fvn.

 

– Jeg gleder meg helt utrolig til å komme til Vipers, sier Katrine. – Jeg må jo innrømme at jeg elsker å komme inn i AQ når Vipers har kamp.  Denne sesongen har det vært en veldig fin ramme rundt kampene. Det har vært veldig god stemning.  Det er så mange mennesker, ansatte eller frivillige som står på for at det skal være topp å være tilskuer og spiller i AQ.  Disse menneskene er så avgjørende. Håper at jeg også kan være med å gi noe tilbake de neste årene! avslutter Katrine Lunde.
.