Vipers-spillere på landslagssamling i Portugal. – Vipers

Vipers-spillere på landslagssamling i Portugal.

Emilie, Malin, Kari, Jeanett og Katrine er på samling med A-landslaget for tiden.

.

13 juni 2017

A-landslaget kvinner har vært på samling på Algarve 3.-13. juni.  Vipers-jentene Kari Brattset, Katrine Lunde, Emilie Hegh Arntzen, Malin Aune og Jeanett Kristiansen har deltatt på denne samlingen.  I kveld lander spillerne i Norge og samlingen fortsetter frem til 18. juni.

Norge spiller landskamper mot Frankrike torsdag 15. juni kl. 19.00 og lørdag 17. juni kl. 17.00.  Kampene vises på TVNorge.

 

Kari Brattset.  9 landskamper / 17 mål.
Foto: Svein-André Svendsen/NHF.

– En så lang samling er bra for å bygge lag både sosialt og i forhold til samspill på banen, forteller Kari Brattset til vipers.no.  – Det er likevel sånn at man begynner å kjenne det på kroppen når det nå nærmer seg slutten på samlingen.

– Det har vært veldig varmt og sol alle dager. Det er deilig å kunne bade og sole seg litt mellom øktene. Vi har hatt noen av øktene ute, og selv om det er veldig varmt er det deilig å kunne trene litt ute til en forandring. Vanligvis er vi kun i hall og treningsrom.

– Vi trener to økter to dager, så den tredje dagen er det kun en økt.  Vi har stort sett hatt håndballøkter om morgenen og fysisk trening på ettermiddagen, sier Kari.  – Vi spiser felles frokost mens resten av måltidene sørger vi for selv i leiligheten eller spiser ute på restaurant.  Det blir litt tid til sosiale aktiviteter på kveldene og mellom øktene på dagtid.  I tillegg til de to dagene hvor vi kun har en økt.  Da har noen av oss benyttet anledningen til å sykle til stranden.  Sykkel er transportmidlet vårt hvor hen vi skal.  Vi sykler til trening, butikk eller inn til byen for å shoppe eller spise.

– Dette er en oppkjøringssamling hvor en del av målet er å trene på ulike formasjoner og samspillsvarianter, forteller Kari.  – Denne gangen har fokuset vært på en ny forsvarsvariant og på kontrafasen.

– Et annet mål med samlingen er den fysiske biten, dette er for mange en viktig del av oppkjøringen. Vi trener hardt fysisk med både styrke og løp og kjører tester. Vi har også jobbet ekstra med NHFs grunnverdier og lagets egne verdier i lagånden.

– Det er veldig fint at det er så mange Vipers-spillere på samling. Vi som er her kan jobbe med samspill som vi kan ta med oss i klubb og vi får trent med og mot noen av verdens beste håndballspillere. Det gir motivasjon vi tar med oss tilbake i klubb, sier Kari.

– Jeg gleder meg veldig til å spille mot Frankrike. Det er et sterkt lag både håndballteknisk og fysisk, og er noe av det bedre av motstander vi kan møte. Det blir bra å få bryne seg mot de franske jentene og jeg håper jeg kan være med å bidra til at vi kan slå dem over to kamper, sier Kari Brattset.

 

Malin Aune.   22 landskamper / 15 mål.
Foto: Svein-André Svendsen/NHF.

– Å ha 4 medspillere på samling har vært veldig hyggelig, forteller Malin Aune.

– I løpet av denne samlingen har jeg fått utviklet meg fysisk og i tillegg fått startet opp med håndballtrening igjen etter 3 måneder ute med skade. Som lag har vi fått mye tid sammen utenfor banen også, noe som har vært veldig hyggelig.

– Høydepunktet på samlingen hittil har vært det sosiale med laget. Jeg gleder meg veldig til kampene mot Frankrike og tror nok at landskampene også vil være blant høydepunktene samlingen sett under ett, forteller Malin Aune.

 

Emilie Hegh Arntzen. 56 landskamper / 69 mål.
Foto: Svein-André Svendsen/NHF.

– Det er selvfølgelig tøft på en sånn type samling, men skal det jo også være, kommenterer Emilie Hegh Arntzen. – Jeg kjenner at kroppen er litt sliten nå, men det blir veldig deilig å komme hjem til Norge og spille to kamper i Oslo.

– På samlinger som dette blir vi mye bedre kjent med hverandre og det er en veldig bra samling for nye spillere å komme inn i laget på.  Vi bor i leiligheter med 4 eller 6 spillere sammen og det er jo veldig sosialt og hyggelig.
– Som spiller får jeg to uker med gode økter med gode spillere og det er alltid veldig bra.

– Høydepunkter på denne samlingen er vel det sosiale og beliggenheten til samlingen. Veldig deilige omgivelser, og så er det perfekt å avslutte samlingen i Oslo med to landskamper, forteller Emilie Hegh Arntzen.

 

Jeanett Kristiansen
Foto: Svein-André Svendsen/NHF.

– Å være på A landslagssamlingen i Algarve har vært kjempegøy, lærerikt og slitsomt, forteller Jeanett Kristiansen.

– Det er gøy å trene og spille med de beste – og alltid være rundt de beste. Det er også fint å bli godt kjent med alle spillerne.

– Vi hadde en treningskamp mot Angola hvor jeg fikk mye spilletid.  Det var en fin opplevelse, sier Jeanett.  – Men jeg tror nok det blir enda mer gøy hvis jeg får spille mot Frankrike.  Håper å oppleve  nervene før kamp med mange folk på tribunen, tv-kamp og full stemning.

 

 

 

.