– Det er veldig gøy og spesielt at alle tre jentene har spilt i Vipers! – Vipers

– Det er veldig gøy og spesielt at alle tre jentene har spilt i Vipers!

Henning Kristiansen er pappa til Charlotte, Veronica og Jeanett som alle har spilt i Vipers.

29 juli 2017.

Henning Kristiansen har tre døtre som har til felles at de har spilt for Vipers!  Charlotte Kristiansen spilte en sesong i Vipers 2009/10 sammen med søster Veronica Kristiansen.  Veronica spilte også sesongen 2010/11.  Den tredje datteren til Henning, Jeanett Kristiansen, er aktiv Vipers-spiller nå og er i gang med sin andre sesong i Kristiansand.

I Glassverket var Charlotte, Veronica og Jeanett aktive samtidig og var gjerne i startoppstillingen med Kenneth Gabrielsen som trener.

Veronica, Charlotte, Henning og Jeanett Kristiansen.

 

– Det var litt tilfeldig at jentene begynte med håndball, forteller Henning Kristiansen.  – Vi flyttet til Mjøndalen fra Egersund da deres mor døde. Jeg ønsket jo mine barn inn i en idrett og da Charlotte valgte å være med sine nye venninner å spille håndball ble jeg glad for det.

– Jeg har aldri presset de til noe.  Charlotte var 11 år da hun begynte med håndball og har spilt siden. Veronica spilte fotball frem til 13 års alderen og da hun ikke fikk spille med guttene lenger valgte hun som storesøster Charlotte å spille håndball og har siden da spilt håndball. Jeanett begynte med turn i 7 års alderen, og hun var mye med i hallen da jeg var trener for de to eldste så det ble en naturlig overgang til håndballen i 8-9 års alderen for hennes del.

Charlotte, Jeanett og Veronica Kristiansen i Mjøndalen-drakt.

 

– Jeg har trent alle tre i aldersbestemte klasser men trakk meg tilbake som trener da jentene begynte med seniorhåndball, forteller Henning. – Jeg har vært tilstede for Charlotte, Veronica og Jeanett og både var og er fortsatt oppriktig interessert. Jeg har vel fungert som en støttespiller/rådgiver for alle tre.

– Da Charlotte og Veronica kom til Vipers i 2009 var miljøet bra og de ble veldig godt mottatt av trenerne og jentene, sier Henning.

 

Charlotte, Henning og Veronica Kristiansen sesongen 2009/10.

 

– Treningskulturen er nok noe forandret til det bedre hvis en sammenlikner klubben når Charlotte og Veronica var i Vipers og hvordan det er nå.  Klubben er blitt mer profesjonell og har høyere mål. Det er spennende og gøy at et norsk lag tørr å satse, skryter Henning.

– Jeg tror Vipers vil kjempe helt i toppen nasjonalt og at de kan utfordre gullet, sier Henning. – Jeg tror de kan kvalisere seg til Champion League og deretter kan alt skje!

Sølv-feiring etter 40-20 seier over Glassverket. Foto: Terje Refsnes.

 

– Det er veldig gøy og spesielt at alle tre jentene har vært eller er i Vipers. Jeg var kanskje noe skeptisk til det når Jeanett nevnte første gang at hun ville til Vipers, men når hun tok valget var det bra, sier Henning Kristiansen.

 

Veronica og Jeanett spiller sammen på A-landslaget.  Henning er selvsagt tilstede når døtrene spiller kamp.

 

 

 

.