– Vi må stole på at ferdighetene våre er gode nok også mot Gomel! – Vipers

– Vi må stole på at ferdighetene våre er gode nok også mot Gomel!

Kristin Nørstebø har trua, selv om spillerne vet lite om motstander HC Gomel.

På bildet:
Pernille Wang Skaug, Sakura Hauge og Kristine Lunde-Borgersen
har alle stått over de offisielle kampene Vipers har spilt så langt i sesongen.  Nå er alle tre klarert for spill denne helga.

9 september 2017.

 

Vipers Kristiansand vs HC Gomel kl. 17.00.

Om få timer fyller publikum opp Aquarama og  Vipers-spillerne vil gjøre seg klare til Champions League-kvalik mot hviterussiske HC Gomel.  Med seier i den kampen er Vipers sikret spill i EHF-cupen.  Seier betyr også at det blir finalespill søndag om plass i Champions League.

 

– Vi spillere gleder oss til å komme i gang, det blir gøy å få testet seg denne helga, forteller Kristin Nørstebø, som spilte CL-kvalik for sin forrige klubb Glassverket i 2015.  – Det er dette vi har trent for veldig lenge, vi må prøve å gripe sjansen og ha det gøy, det er det dette handler om.

– Vi har hatt en helt perfekt oppkjøring frem mot denne CL-helga. Vi kunne ikke ha håpet på noe bedre oppladning, vi har ingenting å skylde på om det ikke skulle gå veien

 

Har trua.

– Det er mye spenning knyttet til denne kvaliken, men med det laget vi har ville det vært dumt å si at vi ikke hadde trua, sier Nørstebø.  – Vi vet at vi har ferdigheter i massevis, så det gjelder bare å få det ut.

– Vi har 60 minutter foran oss og vi må spille godt når det nå gjelder.  Det tror jeg laget vårt vil gjøre, jeg føler vi har masse rutine og er gode.

 

 

Vet lite om motstanderen.

– Jeg vet veldig lite om Gomel, vi har sett video av de fra en treningsturnering. Men det er alltid stor forskjell på treningskamp og offisiell kamp. Men jeg tror vi stiller ganske likt, at heller ikke Gomel vet så mye om oss, avslutter Kristin Nørstebø.

 

 

Foto: Arild Danielsen

 

Pernille er spilleklar.

– Jeg har ikke spilt en offisiell  kamp enda for jeg har hatt litt småplager, forteller Pernille Wang Skaug. – Mot slutten av treningsleiren begynte jeg å merke betennelse i akillesen. Det er litt usikkert hva grunnen var, om det var pga ny skotype, eller pga større belastning. Men vi tok tak i skaden ganske tidlig og har fått orden på det nå. Jeg har hatt et par gode treninger denne uka, så det kjennes bra ut.

– Jeg er veldig klar for å bidra i helga. Det var selvfølgelig  kjedelig ikke å få spille NM-kampene og i serieåpningen, men det er morsommere å få være med i CL-kvalik enn å spille de kampene som har vært hittil i sesongen.  Jeg er veldig glad for nå at jeg stod over kampene mot AK28, Glassverket og Ålgård.

– Jeg tror alle gleder seg veldig til denne helga. Man skal være litt spent og jeg tror alle har god tro på at dette skal vi klare. Dette er ikke noe vi tar lett på, men heller ikke noe vi er livredde for så jeg tror vi har en god balanse der, oppsummerer Pernille.

 

 

Sakura er tilbake.

– Jeg har hatt en irritasjon i kneet som skapte væske i kneet, forteller Sakura Hauge.  – Det er hovedsakling væsken i kneet som har satt meg ut av spill.  Jeg har gått på voltaren den siste uka for å få vekk irritasjon og væske og som det ser ut nå har det gått greit og jeg er spilleklar igjen.