Vipers i scoringshumør mot Gjerpen! – Vipers

Vipers i scoringshumør mot Gjerpen!

Vipers vant 38-30 i Skienshallen.

25 oktober 2017.

 

Vipers gjorde jobben i Skienshallen og reiser hjem til Kristiansand med 2 poeng i bagasjen.  Som forventet viste Gjerpen seg som et fightingvillig lag som aldri ga seg.   Men Vipersjentene var i scoringshumør med 38 mål med Linn Jørum Sulland som toppscorer med 8 mål, tett fulgt av 7-målsscorerne Malin Aune og Jeanett Kristiansen.

 

Bruker hele laget.
– Vi er avhengig av det nå, det er viktig å bruke hele laget og det er viktig å vinne kamper, kommenterer trener Kenneth Gabrielsen. – Jeg er selvfølgelig ekstremt fornøyd med at vi scorer 38 mål, det er godt vi er i siget der.  Vi hadde 8 mål på en omgang mot Bietigheim så det er godt å score mye mål.

Mange baklengs.
– Det at vi slipper inn 30 mål det er greit i dag, for det er veldig lett å få gjort noe med, sier Kenneth.  – I dag var det mer viktig at vi fikk flyt i etablert angrepsspill.  Det er hovedessensen i det vi må jobbe med fremover.  De tingene der er viktig.

Malin god.
– Det er en del spillere som leverer brukbart i denne kampen, oppsummerer Kenneth.  – Malin var ordentlig god i andre omgang, hun var skikkelig hvass.  Så det var positivt.

Lei bortekamp.
– Jeg frykter midtukekampene, innrømmer Kenneth.  – Vi skal bli vant til å spille dem. Og det er klart Gjerpen borte, de er leie å ha med å gjøre.  De er vriene fordi de har et trøkk i spillet sitt og fungerer det for de er de gode.  I dag synes jeg de var flinke og vi ble altfor defensive bakover og da blir det gjerne litt for mange baklengs.  Aggresiviteten skal vi ha tilbake i løpet av kort tid., lover Kenneth.

 

 

Artig i dag.
Malin Aune herjet periodevis med Gjerpen og hadde 4 scoringer på rad i starten av andre omgang.

– Det var artig! smiler Malin. – Det var veldig artig å få en del utspill.  Da føler en at en er med i kampen.  Det var artig å endelig sette dem i mål også.  Jeg føler det har vært litt stang ut i det siste.  Det var godt at dem endelig satt.

Mye rom.
– Det er litt sånn fra kamp til kamp om det blir utspill til kantene, sier Malin.  – Noen ganger er det veldig mye rom til bakspillerne og så lenge det fungerer så er det ikke noe vits i å prøve på noe nytt.  Men i denne kampen var det mye rom generelt så når vi fikk rullet ballen helt ut til kant så er det jo veldig artig å kunne sette den i mål.

 

 

Tonje med fra start.
Tonje Refsnes fikk tillitt fra start som midtback i dag og styrte angrepsspillet til Vipers.

– Det er jo gøy å få starte! smiler Tonje.  – Man har jo alltid en formening på forhånd om man skal starte eller ikke, men det hadde jeg ikke i dag.  Så jeg ble litt overrasket når jeg så navnet mitt på startrekka.  Det var veldig gøy å få spille 25 minutter i første omgang og kjenne litt på det.

 Midtback.
– Jeg spiller der jeg får spille, men det er på midtback jeg føler jeg får gjort mest, forteller Tonje.  – Men er det på høyrebacken det trengs så spiller jeg der og er det på venstreback så spiller jeg der.

Jojo-kamp.
– Det ble en litt sånn jojo-kamp synes jeg.  De kommer altfor lett til avslutninger.  Det å slippe inn 30 mål mot Gjerpen skal vi ikke gjøre, vi var dårlige i forsvar og hjalp ikke målvaktene særlig i dag.  Men absolutt positivt med 38 scoringer og vi vant og det var det viktigste, understreker Tonje Refsnes.

 

 

Sunniva på gamle trakter.
Sunniva Andersen var tilbake i Skienshallen for første gang som spiller på bortelaget.  Hun kom til en mulighet i kampen og alle på tribunen holdt pusten og var spent på om hun kom til å bruke spesialiteten sin, «lobbskuddet», og det gjorde hun!  Og scoret sikkert.

– Jeg tenkte at jeg måtte bare prøve på skuddet mitt, ler Sunniva.  – Mot gamlelaget så ønsket jeg å gjøre noe som setter den siste touchen.  Siden det var en ny målvakt så tenkte jeg at hun ikke vet hvordan jeg skyter så da måtte jeg bare prøve!

 

 

Emilie tilbake i Skienshallen.
– Jeg synes jo det alltid er veldig deilig å komme hit til Skienshallen, innrømmer Emilie Hegh Arntzen. – Man er kanskje litt ekstra spent og vil prestere. Men det aller viktigste er at vi vinner i dag.  Det gjorde vi så da er det greit.

Slipper inn litt for mange.
– Vi scorer jo 38 mål i denne kampen og det er jo veldig bra, sier Emilie.  – Jeg er heller litt bekymret for at vi slipper inn 30 mål.  Men som vi snakker om sjøl så er forsvaret kanskje det enkleste å gjøre noe med.  Da får vi heller ta det til oss og jobbe med det frem i mot kvartfinalekampen mot Fredrikstad.  Og håpe at vi gjør det litt bedre da.  For vi vet at vi kan bakover.  Det har vi vist, så vi må bare vite hvordan vi skal komme dit hver gang.

Mange får mye spilletid.
Jeg synes det er veldig positivt at Kenneth benytter alle spillerne, jo flere som får spille jo bedre!

 

 

 

Jeanett i scoringsform.
– Det var gøy å spille i dag, men det er jo alltid gøy å spille, forteller en som vanlig smilende Jeanett.  – Men det var ikke så veldig mye å skryte av kanskje.  Vi må nok bli litt mer presise i alt, det er litt for mye slurv.  Vi scorer mye mål, men det gjør jo Gjerpen også.  Vi skal ikke slippe inn 30 mål mot Gjerpen synes jeg.  Så kort oppsummert er det er mye som sitter og mye som kan bli bedre.

 

 

 

 

 

 

Eliteserien Skienshallen 25. oktober 2017.

GJERPEN – VIPERS KRISTIANSAND       30 – 38  (12-17)

Linn Jørum Sulland  8
Jeanett Kristiansen  7
Malin Aune (BB)  7
Kari Brattset  5
Tonje Refsnes  4
Emilie Hegh Arntzen  3
Vilde Jonassen  2
Pernille Wang Skaug  1
Sunniva Andersen  1
Mathilde Kristensen
Kristin Nørstebø
Katrine Lunde
Sakura Hauge
Kristine Lunde-Borgersen (spilte ikke)

 

KAMPUTVIKLING
1. omg:  3-3  *  4-8  *  8-8  *  9-14  *  12-17
2. omg:  13-18  *  15-20  *  18-24  *  21-27  *  23-30  *  30-38

 

 

 

Foto:  Terje Refsnes.