– Jeg mener jo at vi skal ta hjem seieren, det er ingen tvil om det! – Vipers
Foto: Terje Refsnes.

– Jeg mener jo at vi skal ta hjem seieren, det er ingen tvil om det!

Kaptein Kari Brattset legger ikke skjul på at spillerne forventer et godt resultat mot Fredrikstad.

29 oktober 2017.

 

 

Kari Brattset spilte 3 sesonger for kvartfinalemotstander Fredrikstad fra 2011/12-sesongen til og med 2013/14-sesongen.
I sin første sesong i Østfoldklubben spilte hun i eliteserien, men rykket ned til 1. divisjon.  Etter  kun ett år der ble det opprykk og Kari hadde nok en sesong i eliteserien for Fredrikstad før hun skiftet beite og ble Glassverketspiller de to neste sesongene.

 

Foto: Arild Danielsen.

 

 

Fredrikstad er gode.
– Det er alltid litt ekstra å møte en klubb man har spilt i tidligere, forteller Kari Brattset.  – Jeg synes Fredrikstad har blitt veldig mye bedre de siste årene, fortsetter hun.  – De har gjort det veldig bra i år.  Jeg tror de kommer til å gjøre det bra videre også.  De har fått til et solid grunnlag der borte med en spillerstall hvor mange gjør det bra.

 

Spilt med Ida Wernersen.
– Fra tiden jeg var i Fredrikstad, er Ida Wernersen fortsatt i klubben, sier Kari. – Ida var naboen min og vi studerte osteopati sammen.  Vi er veldig nære venner.  Jeg har også spilt med Martine Moen i Sarpsborg, vi spilte Sparserien sammen.

 

Positivt overrasket.
– Jeg ble litt overrasket da de tok Larvik i første kampen, det var veldig moro.  Men jeg hadde forventet at de skulle være bra i år, understreker Kari.  – De har forsterket laget i tillegg til at de har beholdt grunnstammen, tilføyer hun.  – Jeg trodde på forhånd at de ville gjøre det bra i eliteserien, men jeg er blitt positivt overrasket over at de er enda bedre enn jeg forutså.  Inntil kampen mot Tertnes hadde de like mange poeng som oss, det taler for seg det.

 

 

Reprise på cupkampen fra i fjor?
– Jeg tror ikke Fredrikstad har så gode minner fra da vi møtte de i fjor til cupkamp i AQ, sier Kari.  – De spilte ikke noen god kamp, men de har blitt enda sterkere og mer samspilte og har nivået mye mer nå enn de hadde da.  Da møtte de jo oss mens de spilte i 1. divisjon.

– Det hadde vært veldig bra for oss med en reprise på den førsteomgangen vi hadde i fjor hvor vi ledet 21-5 til pause, men jeg tror ikke vi kan forvente det i ettermiddagens kamp, mener Kari.  – Vi må forberede oss på en tøff kamp.  Det er vinn eller forsvinn og Fredrikstad kommer til å gå all in for å slå oss.  De har høye målsettinger i cupen de også, som vi har.

– Men jeg mener jo at vi skal ta hjem seieren, det er ingen tvil om det, fastslår vår kaptein.

 

Foto: Terje Refsnes.

 

Fint med hjemmekamp.
– At det er kamper hver tredje/fjerde dag føler jeg at har vi kommet inn i en rutine på.  At man har en dag til å bli ferdig med den sist spilte kampen og så begynne å forberede seg på neste motstander.

– Det var veldig fint for oss å få hjemmekamp i denne kvartfinalen i og med at det blir mye reising i neste uke, sier Kari.  – Så er det deilig at vi ikke har altfor lange reiser denne uka her.  Så det var gull verdt for oss at vi har kvartfinalen hjemme i Aquarama og at vi slipper å reise til Fredrikstad.

 

Vinnervilje.
Styrken vår er at vi har bra dekning på alle posisjoner.  Vi har to gode spillere på hver plass som kan være med på å bidra for laget på forskjellige måter.  Vi har både skyttere og gjennombruddsspillere, gode målvakter – ja, generelt en god stall.

– Vi har en vinnervilje i laget som jeg håper vil komme frem når det blir tøffe kamper fremover, forteller Kari.

 

 

Ønsker å nå finalen.
Serien er det viktigste, men det hadde vært utrolig gøy og en boost for klubben hvis vi kunne kommet til en finale og kjempet om gull, forteller Kari håpefullt.  – Tidligere har Larvik alltid tatt NM-gullet men i år føler jeg at det er litt mer åpent og da er det ekstra viktig å komme til den finalen.  Jeg føler at sjansen til gull er større i år enn den har vært tidligere, avslutter Kari Brattset.