Fysisk trener Ole har vært på landslagssamling! – Vipers
Foto: Trond Sørøy

Fysisk trener Ole har vært på landslagssamling!

Ole redegjorde for hvilke tiltak Vipers har gjort for å holde spillerne skadefrie i høst.

Søndag 10. desember 2017.

 

Vipers fysiske trener Ole ble invitert av Norges Håndballforbund til å være med A-landslaget under Møbelringen Cup for å observere de fysiske øktene og se kampene til landslaget.  NHF ønsker tett samarbeid med klubber som har landslagsspillere.

Ole Bjerkeset Kristiansen ble også bedt om å holde et foredrag for det fysiske teamet til landslaget hvor han bl.a. skulle redegjøre for hvilke tiltak Vipers har gjort for å holde spillerne skadefrie i Champions League-perioden med mye kampaktivitet.

 

 

– Jeg ble invitert med på landslagssamlingen i Bergen, og var der i 4 dager, forteller Ole. – Målet var å samle fagpersoner fra forskjellige regioner og diskutere alt  som omhandler fysisk trening for håndballspillere, forklarer Ole. – Og da spesifikt spillere som er landslagsaktuelle for det norske landslaget.  Det var representanter fra Olympiatoppen (OLT) Bergen, OLT Trondheim, OLT Oslo, OLT Sør og meg fra Vipers Kristiansand.

– Det var spennende å høre hvordan de jobber i de forskjellige regionene, og dele tanker om hvordan vi kan utvikle oss enda mer! forteller Ole begeistret.  – Alle representantene hadde innlegg, og jeg hadde et innlegg om hva vi har gjort i Vipers siden 1.juni 2016.   Det er alltid gøy med innspill og tilbakemeldinger fra andre dyktige fagpersoner.

– Vi diskuterte et par caser med spillere som har vært og som er i opptrening etter skade. Det var interessant å lære mer om hvordan vi kan optimalisere oppfølgingen til spillere som er i opptrening.

 

 

– Landslagssjef Thorir Hergeirsson hadde et innlegg for oss som var meget interessant, sier Ole. – Tema var forventninger til regionene og hva landslagsledelsen ser etter når de tar ut landslagsspillere.  Hva er det som skal til for å bli en god landslagsspiller!
– Med tanke på fysisk trening og utvikling rundt det, tror Thorir veldig på personlig oppfølging. Den tanken er jeg 100% enig i, forteller Ole. – Individualisering er helt nødvendig!

 

– I tillegg til de faglige diskusjonene, deltok vi på alle treningene til jentene, samt 2 kamper i Møbelringen.  Og for meg som er halvt Sør-Koreansk, var det ekstra moro å observere Sør-Koreas landslag  i Møbelringen, sier Ole.

– Det var gøy å observere de fysiske øktene, og se at det også på landslag er utrolig individuelt hva spillerne gjør. Jeg tror det er en viktig nøkkel! Du må lære å kjenne spilleren, og hva som er best for vedkommende, for å kunne følge opp best mulig, forklarer Ole.
– Ikke minst må spilleren lære å kjenne sin egen kropp, og ta ansvar for både egen utvikling og helse.

 

– Alt i alt hadde jeg en spennende og innholdsrik samling med verdens beste landslag, sprudler Ole.  -Vi har mye og lære og vi skal utvikle oss til å bli enda bedre i Vipers. Når det er sagt, så vet jeg at vi gjør mye som er riktig og bra også! avslutter Ole.