Vipers styrker trenerteamet! – Vipers

Vipers styrker trenerteamet!

Endre B. Fintland og Jan Arvid SuperNilsen blir med i teamet fra 1. januar 2018.

Torsdag 21. desember 2017.

 

Vipers Kristiansand forsterker trenerteamet fra 1. januar med Endre B. Fintland (25) og Jan Arvid Nilsen (48).  Begge har oppgaver i partnerklubben Våg og er kjent for spillerne allerede.

 

 

Fornøyd med at teamet styrkes!
– Jeg er meget fornøyd med at vi har fått styrket teamet rundt laget ut sesongen, sier trener Kenneth Gabrielsen.  – Jeg er hundre prosent sikker på at dette vil gjøre oss sterkere og jeg er glad for den løsningen vi er kommet frem til!  Jeg er meget takknemlig for at Våg lar Endre og Jan Arvid bidra også hos oss.

 

Foto: Terje Refsnes.

 

Endre B. Fintland har vært trener i mange år allerede, og har denne sesongen bl.a. ansvar for Våg J18 og damer i 2. divisjon.  Han holder nå på med den nest høyeste utdannelsen som håndballtrener og har master i idrettsvitenskap.  Til daglig er han håndballærer på Akademiet.

 

Trenerressurs.
– Endre vil være med på en del økter og kamper hos oss, forteller Kenneth. – Det gjør at vi ofte vil være to trenere på treninger som gjør at økta blir veldig mye bedre der vi kan ha fokus på flere ting i samme setting. Han vil også bistå på analyse og kampforberedelser, med både forarbeid og etterarbeid.  Endre er et stort trenertalent som har mye å bidra med inn i laget vårt, både på helhet og detaljnivå.

 

Blir lærerikt.
– Dette gleder jeg meg veldig til! forteller Endre B. Fintland entusiastisk.  – Først og fremst for min del blir dette veldig lærerikt.  Det vil bli lærerikt i den forstand at det er noen nivå opp.  Men for at det skal være lærerikt må man også bidra så godt man kan.

–  Jeg håper og tror at jeg har mye å bidra med som en trenerressurs inn mot laget. Jeg liker å jobbe med analyse og bruker mye tid på det i andre divisjon og det blir spesielt gøy å jobbe med det opp mot Kenneth.

– I tillegg til å jobbe med analyse, som inkluderer både for- og etterarbeid med kamper,  blir det også å være delaktig i treningsarbeidet etter avtale med Kenneth.  Og være sparringspartner, sier Endre.

 

Fortsetter i Våg.
– Jeg skal være med på de kampene som passer i forhold til studiene og kamper med Våg i 2. divisjon.  Men som planen ser ut nå skal det gå veldig greit.  Jeg skal gjøre samme jobb i Våg som jeg gjør nå, sier Endre.  – Men det kan godt være at vi tilpasser det litt til hvordan uka ser ut.

– Første trening blir 1. januar og det ser ut som at Larvik borte 3. januar blir den første kampen jeg skal være med på, forteller Endre.

– Målet mitt er å kunne leve som håndballtrener.  Så det er klart at dette er et stort skritt i riktig retning for å nå den drømmen. Det er langt fram, men nå får en i hvert fall mulighet til å være med å jobbe i et av norges beste håndballag.  Det gir deg jo noen referanser, avslutter Endre B. Fintland.

 

Foto: Trond Sørøy.

 

Jan Arvid Nilsen (SuperNilsen) har flere år bak seg som toppmålvakt og har både junior- og seniorlandskamper.  Han er håndballtrener i Våg sine yngre rekker.

 

Målvaktsressurs.
– Det blir veldig bra for oss å få inn en målvaktsressurs, sier Kenneth.  – Jan Arvid vil bistå målvaktene med sparring og fokusoppgaver. Han vil ha hovedfokuset sitt hos Katrine, Sakura og Eline.  I tillegg blir han selvfølgelig også en god sparringspartner for resten av teamet .

 

Blir gøy!
– Jeg tror det blir veldig gøy å bli med i trenerteamet i Vipers! forteller SuperNilsen.  – Det er gøy å se det fra utsiden men jeg tror det blir enda mer gøy å være en del av det og kunne påvirke litt og være en støttespiller.

– Jeg skal bidra mot målvaktene, være en sparringspartner inn mot målvaktsmiljøet, forteller Jan Arvid.  – Jeg kommer til å ha egne målvaktsøkter og når utespillerne står mot et mål skal vi ha noen egne målvaktsøvelser på andre halvdelen.

– Jeg kan vel kanskje ikke lære bort noen småknep til Katrine og Sakura, de kan det meste selv. Men jeg håper å gi Eline som er i utvikling og som har tiden framfor seg, noen tips.  Og eventuelt gjøre noen justeringer og lære bort det jeg kan til henne.  Og overføre noe av kunnskapen til henne som både Sakura og Katrine har.

 

1-2x i uka.
– Jeg har en litt hektisk jobb og er med på 16-årslaget til Våg, så jeg må prøve å balansere oppgavene så det ikke blir for mye.  Jeg har familie oppe i dette også.

– Jeg har sagt til Vipers at jeg har anledning en til to ganger i uka.  Men det blir noe reising med jobb så da kan det være en uke jeg ikke er på trening.   Men det er rart med det, når man først er inne, så kjenner jeg meg sjøl, blir det gøy så blir man engasjert og da kan det gjerne bli litt mer, avslutter Jan Arvid SuperNilsen.