– Jeg synes det er veldig spennende! – Vipers

– Jeg synes det er veldig spennende!

Intervju med Endre B. Fintland foran møtet med København.

Fredag 12. januar 2018.

 

I morgen lørdag spiller Vipers Kristiansand sin andre kamp i innledende runde i EHF-Cupen. Spillere og støtteapparat hadde grytidlig avreise fra Kristiansand fredag morgen og var tidlig på plass på Scandic Sydhavnen Hotell i København.   Laget har hatt spillermøte og gjennomført en totimersøkt i Frederiksberghallerne.

Kampen i morgen spilles kl. 16.00.  Den vises ikke på TV eller streames på ehfTV.  Men skal etter sigende livestreames på youtube:  www.youtube.com/user/KBHBolddk?app=desktop

 

I sin første kamp i EHF-Cupen, tapte København mot Lada.  I seriespillet derimot har det gått veldig bra og København er serieledere i Danmark etter en solid 38-26 seier over Ringkøbing Håndbold onsdag denne uken.

 

Foto: Trond Sørøy.

 

Dette er første utenlandstur med Vipers for Endre B. Fintland.
Han har nå fungert i trenerrolle sammen med Kenneth Gabrielsen i fjorten dager.

 

– Jeg synes det er veldig spennende! sprudler Endre B. Fintland.  – Det er morsomt å se hvor detaljert det blir jobbet og hvor mye jobb som ligger bak, tilføyer han.  – I dagene foran denne København-helga så har jeg og Kenneth brukt vanvittig mange timer på video.  Noe som er veldig lærerikt og spennende.  Jeg føler at jeg klarer å bidra med mitt og sette litt preg på det vi faktisk holder på med.

– Jeg og Kenneth har veldig god dialog og har klart å jobbe ganske tett disse to ukene. Så det virker som fungerer veldig fint.

– Det er vanvittig gøy å være med Vipers, sier Endre.  – Det blir noen ekstra timer med håndball, og det synes jeg bare er moro.  Vipers jobber bra med detaljer og jobber mye utenfor banen også.  Det er som forventet, men likevel enda mer arbeid enn jeg så for meg.

 

 

Foran dagens trening hadde Vipers spillermøte med fokus på «hva kjennetegner en vinner.»

 

– Målsettingen med dette spillermøtet var først og fremst at vi skulle legge vekt på den vinnerkulturen som Kenneth og spillerne har snakket mye om tidligere i sesongen, forklarer Endre.  – Vi har jo noen gode verdier for laget, og nå som det har gått littegrann trått,  er det greit ta frem igjen dette. Så håper vi at det kan gi en effekt i morgen.

 

Foto: Trond Sørøy.

 

Kniven på strupen i hver kamp.
– Sånn som gruppen er og de lagene som er der, så føler jeg vi har kniven på strupen i hver kamp, forteller Endre.  – Det vi har sett av København er at det ikke er noe dårlig lag.  De er Danmarks beste lag og er fullt på høyde med Issy Paris, som vi tapte for i AQ.  Men hvis vi er på topp denne kampen her så har vi stor tro på seier.  Men vi må opp noen hakk fra de to foregående kampene.

 

 

Vært gode i forsvar.
– Vi har snakket om en del av punktene om vinnerkultur og de verdiene vi har i laget.  Vi hadde et bra spillermøte hvor vi snakket igjennom dette.  Får vi det til så vil få et bedre angrepsspill med bedre rytme, sier Endre.  – Vi har i utgangspunktet stått ganske bra bakover.  Nå har vi trent mye angrepsspill og da må vi passe oss så vi ikke går i den fella at vi glemmer det vi faktisk har vært gode på.

 

 

Tempofylt kamp.
– Spillestilen til København passer oss greit, mener Endre.  – De spiller med høyt tempo og det kan bli en utfordring om vi ikke henger med bakover.  Men jeg tror også det vil gi oss mulighet til å løpe mye fremover sjøl og at det blir en tempofylt kamp.  Det handler litt om hvem som orker mest og har kaldest hode i etablert angrep, avslutter Endre B. Fintland.