– Vi må være veldig direkte i det vi holder på med! – Vipers

– Vi må være veldig direkte i det vi holder på med!

Lada kommer på besøk i EHF-Cupen lørdag.

Fredag 26. januar 2018.

 

Vipers kommer fra en oppløftende 22-16 seier i Trondheim mot Byåsen på onsdag, men rakk ikke å suge lenge på karamellen.  Allerede dagen etter hadde laget spillermøte med forberedelser inn mot kampen mot Lada.  Laget har i ettermiddag hatt enda et taktikkmøte og trening og har forberedt seg så godt det lar seg gjøre foran morgendagens kamp mot russiske Lada i EHF-Cupen.

Forrige kamp mot Lada i europacupen ble spilt i 2016 og Vipers vant 32-26 etter en fantastisk avslutning på kampen.

 

Kampstart i morgen lørdag i Aquarama kl. 17.00.

 

 

Dårlig start onsdag.
– Vi får i grunn  en dårlig start på kampen på onsdag, sier Kenneth Gabrielsen.  – Byåsen synes jeg er veldig skarpe i starten der.  De tar oss på en måte litt på senga, og har masse energi i spillet sitt.  Vi kommer litt på hæla og står og halvsover litt.  Vi er vel egentlig litt heldig starten der at vi ikke kommer enda mer bak.

 

Viser god moral.
– Til slutt får vi jobbet oss inn i kampen og har en veldig god moral i laget og går til pause med ettmålsledelse.  I andre omgange synes jeg vi er veldig skarpe på mye, vi er kanonbra bakover og kjører bra med kontra.

 

Luktet svidd av 2. omg.
– Så den andreomgangen vi hadde i Trondheim luktet det svidd av.  Vi scorte bare 22 mål og jeg er bare nødt til å gi honnør til målvakta Tonje Lerstad.  Om hun har stått  bedre i år mot god motstand blir jeg overrasket.  Spillet hennes var det høy klasse over, skryter Kenneth om motstanderens målvakt.

– Vi hadde 13 bomskudd på hundre prosent sjanser og det er unormalt mye.  Så hadde vi satt halvparten av det som er innenfor det normale så hadde vi vunnet med 10-15 mål i den kampen.  Vi var ordentlig gode i andre omgang så jeg er veldig fornøyd med kampen totalt sett.

 

 

 

Spillermøter.
– Vi har hatt 2 spillermøter inn mot kampen mot Lada.  I går hadde vi fokus på hvordan vi skal straffe de på de svakhetene de har.  Vi ønsker å spille med høye treere i midtforsvaret og lavere toere på sideback, mens Lada spiller motsatt.  De har lave treere og høye toere.

– Lada er levende i forsvarsspillet, noe som kan bli utfordrende for rytmen.  Så i går hadde vi veldig fokus på hvordan vi kan straffe de i henhold til våre formasjoner som vi har lagt litt ekstra vekt på i det siste, sier Kenneth.

 

 

Fokus på forsvar.
– I dag fokuserte vi på forsvarsbiten.  Vi gjorde veldig mye bra i Russland, men det var mye nesten, så vi må bli enda råere i duellene som vi kommer opp i en mot en og to mot to så vi får enda mer kontakt med de gode spillerne deres.  De har noen ordentlig gode spillere som vi må få klinket litt ekstra til i forsvar.

 

Gjøre ting enkelt.
– Jeg er fornøyd hvis vi gjenskaper det vi gjør på trening og det vi trener på og ønsker å forberede. Jeg er veldig opptatt av at vi skal gjøre det enkelt og skikkelig.  Vi må være veldig direkte i det vi holder på med, avslutter Kenneth Gabrielsen.

 

 

Foto:  Terje Refsnes.