– Hvis vi ikke gir 100% kan det gå galt – Vipers

– Hvis vi ikke gir 100% kan det gå galt

Intervju med Karoline Olsen foran NM-semifinalen mot Sola onsdag.

.

Tirsdag 6. november 2018

 

I morgen spiller Vipers semifinale borte mot Sola!  Kampen vises på Harveys og TV2 Sport 2 kl. 20.15.

Vipers har både et tøft kamp- og reiseprogram for tiden og står klar for sin andre av tre reiser når de tar turen til Vestlandet i morgen.  Karoline Olsen gleder seg til nok en utfordring i Vipersdrakta.

 

 

Uttak til EM
«Utrolig gøy at så mange fra Vipers skal spille europamesterskap for Norge i desember. Jeg tror nok det er kjipt for de som ikke kom med, men jeg vet at de er profesjonelle nok til å legge det bak seg og kjøre på i kampen i morgen.  Og så gir det jo bare en boost til de som er tatt ut.»

 

Lang reise hjem fra Romania
«Vi reiste hjem klokka 3 på natt til mandag.  Vet ikke om det var så mange som fikk lagt seg tidlig etter seieren på søndag.  Vi hadde mye adrenalin i kroppen og da var det ikke så enkelt å sovne med det første.  I hvert fall var det sånn for min del.  Vi kom hjem til Kristiansand i 14-tida, så det var en lang reise og spesielt at vi reiste så tidlig  Jeg tror nok det var mange som var slitne da vi kom hjem i går og fikk lagt seg tidlig vil jeg tro.  Vi hadde ingen fellestrening på mandag, da fikk folk fri og slappet av litt og så trente vi sammen i dag tirsdag.»

 

Slitasje
«Det tar litt på når vi snur rundt på døgnet.  Vi kommer sent hjem etter Solakampen i morgen og så skal vi reise veldig tidlig på fredag igjen.  Det er jo sånn det blir.  Men man kjenner det litt ekstra på kroppen, det gjør man.   Det er ok at vi kjører buss til Sola, da får vi slappet av og sovet litt underveis.»

 

Det var en sånn opplevelse!
«Endelig fikk vi med oss poengene.  Det har vært så mange tøffe kamper i Champions League og vi har vært så nære, og endelig gikk det vår vei.  Og ikke minst at det var på bortebane mot et så godt lag.  Tror ikke så mange hadde sett for seg at vi skulle ta den kampen der.  Jeg synes vi jobba bra sammen, alle bidro, det var en skikkelig lagseier.  Det er etter en sånn opplevelse at en tenker at all tid en legger ned på håndball, det er verdt det!  Det er jo slit og litt styr innimellom, men når en får sånne opplevelser så forstår en ihvertfall hvorfor man driver med håndball.»

 

Foto: Peter Tubaas

 

Må være egoist
«Akkurat disse ukene blir det mye fokus på oss sjøl, vi har ikke tid til så mye annet.  Så tror jeg at de en har rundt seg har forståelse for det.  Man må sove når man kan, spise og prioritere de tingene som er best for seg sjøl.  Man blir litt egoistisk.  Men man må være egoist, en kan ikke komme hjem og tenke på at man ikke har fått møtt den og den venninnen eller de familiemedlemmene, når man har kort tid til neste kamp og er kjempesliten.  For å være med på dette gamet må man ta hensyn til det, så det er viktig.»

 

Spiller mot god venninne
«Jeg gleder meg veldig til å se Line Ellertsen i morgen, som er en veldig god venninne av meg.  Det er ikke så ofte vi møtes, det blir i anledning kamper, så det gleder jeg meg veldig til.  Og så håper jeg at hun taper kampen!  Jeg synes det er gøy å spille mot kjente.»

 

Holder eliteserienivå
«Jeg synes Sola er vel så bra som et eliteserielag.  Det er et lag som vi må ta på alvor.  De har vært bedre enn mange av lagene i eliteserien så vi kan ikke tenke at vi møter et førstedivisjonslag her.  Det tror jeg ikke vi skal gjøre.  Jeg synes at om vi spiller opp mot vårt beste og gir alt og presterer så skal vi vinne kampen.  Men hvis vi legger oss ned på 80% innsats og tror vi har vunnet før vi begynner, det er fryktelig skummelt, for Sola er et bra lag.»

 

Ny  midtukekamp
«Vi lærer fortsatt underveis når det gjelder å takle å spille disse midtukekampene mellom Champions Leaguekamper.  Vi så det jo i kampen mot Fana hvor vi slapp oss litt ned og ikke var på nivå. Vi vet at vi må være på for å kunne vinne alle kamper.  Vi må greie å nullstille og bli flinke til å se alvoret i alle motstandere.  Det spiller ingen rolle om vi spiller mot Sola eller Bucuresti, hvis ikke vi gir 100% kan det gå galt uansett.  Men der lærer vi etter hvert, vedr forberedelser for eksempel, at man kanskje skal gjøre det litt annerledes.   Det er jo mye enklere å få opp tenningsnivået i en hjemmekamp mot Bucuresti enn da Fana kom på besøk.  Sånn er det bare.  Men da må man bare jobbe enda mer med seg sjøl.  Det er vi bevisst på. Vi lærte mye av kampen mot Fana, det var ingen kjempekamp av oss.»

 

Skal til cupfinale
«Jeg håper at vi skal vinne og går til cupfinalen, det er pri 1.  Jeg håper vi spiller en god kamp og får en god opplevelse og kan ta med oss den selvtillitten inn mot helga, det tror jeg blir viktig for oss.»

 

 

Hovedbildet er fotografert av Peter Tubaas.