Godt nyttår! – Vipers

Godt nyttår!

Seier 37-23 over gamle kjente

Jule- og nyttårsfeiring er tilbakelagt, men det er alltid hyggelig å få besøk av gamle venner. I kveld var det vår gamle assistenttrener, Endre B. Fintland, som hadde tatt med seg jentene fra Oppsal til Aquarama. Og i selskapet hadde han med seg Pernille Wang Skaug, Hanne Andve og Lina Marie Jensen. Tidligere Vipers-jenter, alle tre. Og de både ville, og klarte, vise seg fram.

Kampen ble spilt på trettende dag jul, en dag mange forbinder med å rydde jula ut av hus.  Og når vertene gikk opp i ledelse 6-1 allerede etter åtte minutters spill, var det mye som tydet på at gode manerer og milt sinnelag var ryddet bort. Men så begynte bortelagets trener å vise sin taktiske kløkt, og forsvaret vekslet mellom å spille flatt 6-0 og offensivt 3-3. Vipers viste aldri hva de møtte, og dermed gikk det åtte minutter før hjemmelagets neste scoring kom. I mellomtiden hadde gjestene puttet tre ganger. Og det er bare å være ærlig. Første omgang bar preg av mye rot. Gjestene slapp likevel aldri nærmere enn 3-4 mål. Da det gjensto fem minutt av første omgang, puttet en meget god Eira Aune gjestens siste mål i første omgang. 12-9 ble til 15-9 til pause.

Hva som ble sagt i garderobene i pausen får aldri vi vite. Men at det var særlig julestemning i Vipers-garderoben det kan vi nok se helt bort fra. Men at trener Gjekstads ord hadde effekt, er i alle fall helt sikkert. Snaut seks minutters spill var alt som skulle til, for at firemålsledelsen til pause var mer enn doblet. Ni mål foran, og 20-11. Da fant Fintland tiden inne for en time-out. Men nå var Vipers-jentene definitivt ferdige med julekosen. 23-12, 27-15, 31-18, og til slutt 37-23! Fjortenmålsseier i årets første kamp!

Trener Ole Gustav Gjekstad uttalte etter NM-gullet, for litt over en uke siden, at laget kan nå så langt de vil. Akkurat det bør det ikke være tvil om, når jentene vinner med fjorten mål på en, med Vipersøyne, dårlig dag. Angrepsspillet satt i andre omgang i kveld, forsvarsspillet i begge omgangene kan fortsatt løftes flere hakk. Noe jentene selv er smertelig klar over. Til fvn.no uttaler Emilie Hegh-Arntzen, -«Jeg synes spillet vårt er litt opp og ned, og selv om vi vinner med 14 mål synes jeg vi surrer litt for mye, og mangler litt trøkk i angrep, men mest av alt bakover».

For gjestene viste spesielt Pernille Wang Skaug og Eira Aune seg fram. Begge scoret seks mål, og de var begge hete kandidater til banens beste. Eira var den som stakk av med den prisen hos gjestene. Hanne og Lina Marie, de to andre Oppsal-spillerne med fortid i rosa drakt gjorde seg og bemerket. Begge lagde mål, og begge fikk en ufrivillig tominutters hvile på sidelinjen. Så ble det kanskje litt som et juleselskap likevel? Noen oppførte seg ikke helt bra, og fikk skjenn. Og gjestene fikk ikke den beste gaven, for vertene stakk av med alle poengene. Men Pernille Wang Skaug var likevel et stort smil etter kampen, og oppsummerte med følgende ord: -«det er jo så fint å komme til Kristiansand. Det er jo så mange hyggelige mennesker her».

Full tid: 37 – 23

1. omgang: 15 – 9
  2. omgang: 22 – 14