Follo HK Damer-Vipers Kristiansand (Våg Elite), REMA 1000-ligaen Kvinner 2122 > Kamprapport – Vipers

Kamprapport

Etter den feilfrie seriestarten var det få som forventet noe annet enn total Vipersdominanse i Stil-Arena mot nyopprykkede Follo. Sånn skulle det slettes ikke bli i den første omgangen av kampen.

Det var dog gjestene fra Kristiansand som startet kampen best. To scoringer av Ragnhild Valle Dahl, og én hver fra Nora Mørk og Ana Debelic, gav Vipers ledelsen 2-4. De neste minuttene så det ut som om rosatrøyene skulle avgjøre kampen. Evelina Eriksson stengte buret fullstendig, og gav Vipers-jentene alle tiders mulighet til å dra fra Follo.

Den muligheten benyttet Vipers. 2-4 ble til 3-8 etter en periode med gode aksjoner både offensivt og defensivt. Men så skulle den kollektive Vipers-innsatsen svikte fullstendig. Fra Jana Knedlikovas 3-8 scoring etter 14 minutter skulle det gå seks minutter før Vipers igjen fikk nettkjenning. Og bortelaget skulle faktisk kun score tre mål til på de siste 16 minuttene av omgangen.

Follo grep muligheten de ble presentert. Ikke bare skulle rødtrøyene utlikne Vipers’ ledelse, men de skulle faktisk ta ledelsen. Først 11-10, før Sunniva Næs Andersen lobbet inn 11 etter en kontring, også 12-11 like før pausesignalet.

Før han gikk til pausepraten gav Ole Gustav Gjekstad en kort kommentar til direktesport.no, og sjefen vår kalte prestasjonen til jentene sine «det dårligste jeg har sett på flere år». I tillegg så Gjekstad at han var «forbannet» og at jentene måtte steppe opp 200% i den andre omgangen.

Nå vet ikke vi hva Ole Gustav Gjekstad sa i pausepraten, men at det fungerte kan det være null tvil om. Det var jentene i rosa som satt omgangens tre første mål, og hadde snudd fra ett mål bak til to mål foran.

Vipers-laget var nesten ikke til å kjenne igjen etter pausen. Det var en helt annen aggressivitet i forsvaret og angrepsspillet hadde en helt annen flyt og rytme. Gledelig nok for Gjekstad var det nok at hele laget bidro i snuoperasjonen.

Nora Mørk ble lagets toppscorer med syv scoringer, med Ragnhild Valle Dahl (6) like bak. Etter disse to var det et kobbel av jenter med to eller tre scoringer. Etter hvilen var det Katrine Lunde som voktet buret, og Lunde stoppet seks forsøk på den halve timen hun sto mellom stengene.

Follo, etter den fantastiske førsteomgangen, klarte ikke helt å følge opp. Det var klasseforskjell på lagene etter hvilen, og ledelsen økte sakte, men sikkert utover i omgangen. Til slutt var avstanden blitt til 11 mål. Ana Debelic sin scoring i de siste sekundene fastsatte stillingen til 21-32.

Nå kommer kampene tett, og allerede på lørdag spiller Vipers i Budapest mot Györ. Den kampen har avkast kl 18.00 og vi kommer tilbake med mer.

Målvakt: Evelina Eriksson

Venstrekant: Sunniva Amalie Næs Andersen

Venstreback: Ragnhild Valle Dahl

Midtback: Bella Gulldén

Høyreback: Nora Mørk

Høyrekant: Jana Knedlikova

Linjespiller: Ana Debelic