Finaleklare superjenter – Vipers

Finaleklare superjenter

I kveldens kamp mot Larvik var det kun én ting som gjaldt for Vipers-jentene. Med seier ville en plass i finalen i sluttspillet være sikret, og de rosa satt opp et tempo som kan skape problemer for absolutt alle.

De to første målene i kampen kom i ankomstspillet. Først løp Jamina Roberts rett frem og lurte ballen i langhjørnet fra dårlig vinkel, før Jana Knedlikova fikk gode arbeidsforhold ute på sin høyrekant og kunne sette inn 0-2.

Og det var ankomstspillet til gjestene som skapte problemer for Larvik. Hjemmelaget spilte lange angrep som titt og ofte endte med mål, mens Vipers-jentene bare satte fart rett mot målet og satt ballen i nettet bak Lea Løkke-Øwre.

Anna Vyakhireva gjorde nok en superkamp og ble Vipers’ toppscorer.

Etter 11 minutter tok Arne Senstad kampens første timeout. Da var differansen mellom lagene kun på tre mål på stillingen 6-9. Like etter timeouten lobbet Kine Kvalsund ballen over Katrine Lunde fra venstrekanten, men det var det siste målet hjemmelaget skulle score på en god stund.

Da neste nettkjenning for vertene hadde bortelaget satt inn seks baller. 8-15 var ei kanonkule signert Maja Furu Sæteren, som hadde startet kampen på benken, men det var også det nest siste målet hjemmelaget fikk før pause.

Det var gøy, og det var godt å spille igjen. Jeg sto over sist så det var godt å komme tilbake i dag. Samarbeidet mellom meg og Paula satt bra. Vi hadde god timing, og det var ganske lett å finne henne. Det var en god følelse.

Hvem vi møter betyr ingenting. Det er kun reiseveien som blir annerledes. Dersom Sola går videre kommer de til å være motivert og på en «high». Storhamar har allerede levert en flott sesong med seieren i EHF Cupen, men det kan være de er litt mer slitne enn oss. Det blir interessant uansett, og jeg gleder meg til det som blir en god finale uansett!

Anna Vyakhireva, til TV2

For da pausesignalet gikk i Jotron Arena hadde ledelsen vokst til smått utrolige 11 scoringer. Lysa Tchaptchet fikk lov å sette omgangens siste mål med kun få sekunder igjen å spille. I pausen sa Tomas Hlavaty til TV2 at målet var å fortsette i samme stil også etter hvilen.

Ledelsen holdt seg i hvert fall stabilt på en 11-12 mål lenge. Som i den første omgangen hang Larvik godt med helt frem til Senstad tok omgangens første timeout. Da hadde ledelsen kun vokst med ett til 15-27, men etter timeouten skjedde det samme som før pausen.

Paula Arcos hadde 100% uttelling på skuddene sine nok en gang.

For plutselig gjorde de rosa akkurat som de ville. Anna Vyakhireva og Paula Arcos hadde bydd hverandre opp til dans, og gang på gang spilte den ene opp den andre. Vyakhireva stoppet på 8 scoringer på sine 10 forsøk, mens Arcos leverte 7 scoringer på 7 forsøk. 100% uttelling akkurat som i Aquarama forrige uke.

Til slutt vant de rosa 25-39 og sikret seg med det en plass i sluttspillfinalen. Motstanderen der blir enten Storhamar eller Sola. Sola vant det første oppgjøret, og allerede i morgen spilles kamp to i Åsenhallen på Sola.

Målvakt: Katrine Lunde
Venstrekant: Sunniva Amalie Næs Andersen
Venstreback: Jamina Roberts
Midtback: Lois Abbingh
Høyreback: Anna Vyakhireva
Høyrekant: Jana Knedlikova
Linjespiller: Lysa Tchatpchet