Heroisk innsats – men 0 poeng i Ungarn – Vipers

Heroisk innsats – men 0 poeng i Ungarn

Da kampoppsettet for årets Champions League kom skjønte alle at bortekampen mot Györ allerede i tredje runde kom til å bli tøff. Den regjerende mesteren, med sitt stjernegalleri, og flere tusen ungarere i ryggen er en formidabel motstander. Men de rosa superjentene dro til Ungarn med tro på egne ferdigheter, og med Silje Solberg-Østhassel i målet startet bortelaget godt i Audi Arena.

Bruna de Paula satt inn kampens første scoring før Lois Abbingh utliknet med en flott underarm. Etter de to tidligere scoringene utviklet førsteomgangen seg til en kamp mellom de to målvaktene. Silje Solberg-Østhassel, som kom fra Györ før denne sesongen, reddet de fire neste forsøkene fra hjemmelaget, og Vipers hadde muligheten til å tilrive seg overtaket tidlig.

Dessverre for jentene fra Kristiansand lugget det litt i angrep. Et aggressivt og godt Györ-forsvar gjorde det vanskelig å finne åpningene, og de gangene det ble løsnet skudd fra bak i banen sto Sandra Toft i veien. Det gjorde at det ble få mål begge veier i åpningen.

Da Tomas Hlavaty tok timeout etter 17 minutter sto det 8-5 på lystavla etter at de grønnkledde hadde utnyttet noen enkle feil i Vipers-angrepet. Selv ikke flere ekstreme redninger fra Solberg-Østhassel var nok til at Vipers klarte å holde tritt.

Etter timeouten skulle det gå fra vondt til verre for de rosa. Først pådro Carin Strömberg seg en tominutters utvisning (som nok skulle gått til Silje Waade), før Jamina Roberts stoppet en kontring og måtte sette seg på benken i to minutter. Praktisk talt fire minutter på rad i undertall gjorde at hjemmelaget kunne øke ledelsen ytterligere.

Da Vipers endelig ble fulltallig igjen hadde ledelsen vokst til 11-6 etter en periode der de rosa bare ikke klarte å få ballen i mål. To straffekast på rad endte med bom etter at Lois Abbingh skjøt ballen over målet, før Larissa Nusser satt den neste straffa i stanga bak Sandra Toft.

Inn mot pause fikk Vipers to mål signert kantspillerne sine. Først rullet de rosa flott ut mot Tuva Ulsaker Høve som satte ballen i langhjørnet, før Mina Hesselberg fikk ballen på en kontring og var sikker alene med Toft. Etter de to scoringene sto det 12-8 og Vipers viste at de har kvaliteten som trengs for å skape trøbbel for hvem som helst.

Med drøye fire minutt igjen til pause røk Vipers på sin tredje utvisning for omgangen. Larissa Nusser var litt tøff i en duell med Paula de Almeida og måtte sette seg på benken i to minutter. Solberg-Østhassel fortsatte heldigvis storspillet sitt, og to nye redninger gjorde at hennes redningsprosent krøp oppover mot 50.

Da pausesignalet gikk sto det 14-9 til hjemmelaget etter at Bruna de Paula og Dione Housheer hadde avsluttet omgangen med å score sine to signaturmål. De Paula fintet seg helt inn på 6 meter og satt ballen i målet, mens Housheer steg til værs og hamret ballen i nettet bak Solberg-Østhassel.

Silje Solberg-Østhassel gjorde en fantastisk kamp mot gamle lagvenninner i Ungarn

Den andre omgangen begynte akkurat som den første, med at målvaktene gjorde hver sin redning før nettmaskene ble funnet. Da nettmaskene ble funnet var det Mia Emmenegger som reduserte til 14-10 med en flott avslutning på innsida Toft. Like etter på fikk de rosa et straffekast, men for tredje gang i kampen gikk ikke straffekastet i mål. Denne gangen var det Lois Abbingh som fant innsida stolpen istedenfor nettmaskene.

Og nå ble det en tøff periode for Vipers Kristiansand. Tre på rad fra hjemmelaget etter at de rosa fortsatte å misbruke mulighetene sine gjorde at det sto 17-10 i Ungarn, og følelsen var at de 11 utespillerne Tomas Hlavaty hadde med seg til kampen kanskje hadde løpt seg tom for krefter.

Men er det én ting vi vet om de rosa så er det at de aldri gir opp, og ei heller denne gangen var det noen tegn til at superjentene ga opp. Scoringer på rad fra Carin Strömberg og Mia Emmenegger gjorde at forspranget var nede i fire, og da Vipers fikk ballen igjen tok Tomas Hlavaty en timeout.

Sandra Toft hadde dog ingen ønsker om at bortelaget skulle komme opp i ryggen, og dansken fire redninger på de neste fem Vipers-angrepene. Det gjorde at ledelsen vokste igjen, og Emilie Hovden kontret inn en scoring etter en redning fra Toft til 20-15.

Den femmålsledelsen gjorde at de grønnkledde hadde full kontroll med ti minutter igjen å spille. Det var i hvert fall det Audi Arena og de ungarske supporterne følte. Men i håndball snur kamper fort, og da Tuva Ulsaker Høve reduserte til 22-18 på en 7 meter gav det et lite håp for bortelaget.

Det neste angrepet fra hjemmelaget endte med at Silje Solberg gjorde sin 14 redning for kampen, og Vipers fikk muligheten til å redusere forspranget til tre mål. Dessverre gikk forsøket fra Mia Emmenegger i stanga og Györ, som alle gode lag gjør, grep muligheten til å øke ledelsen i igjen. Kristina Jørgensen kjempet seg gjennom Vipers-forsvaret og satt ballen bak en utspilt Solberg-Østhassel.

Til slutt ble hjemmelaget noen knepp for store, men de rosa kan være stolte av innsatsen som ble lagt ned med de forutsetningene man hadde. Å reise til Györ med kun 11 utespillere er et nesten håpløst utgangspunkt, men det var ingen som ga opp, og alle de rosa som var på banen la ned en fantastisk innsats. Sluttresultatet ble 27-22. Nå venter en landslagspause før Vipers igjen er i aksjon mot Godøy i NM onsdag om 10 dager.

Målvakt: Silje Solberg-Østhassel
Venstrekant:Mina Hesselberg
Venstreback: Jamina Roberts
Midtback: Larissa Nusser
Høyreback: Lois Abbingh
Høyrekant: Tuva Ulsaker Høve
Linjespiller: Ana Debelic