To poeng med i bagasjen hjem fra Sola – Vipers

To poeng med i bagasjen hjem fra Sola

Sammen med de 13 spillerne som var i troppen mot Odense i helga hadde Tomas Hlavaty tatt turen til Sola for et oppgjør mot serielederen i Rema 1000-ligaen. Sola sto nemlig med fem seiere på sine fem første forsøk, men de rosa hadde tydelige planer om å ødelegge den statistikken.

Malin Holta, som sammen med Camilla Herrem og Martha Barka må sies å være lagets bærebjelker, satt et skudd i nettmaskene bak Silje Solberg-Østhassel til 1-0, men de neste tre scoringene kom fra jenter med rosa trøye. To ganger var det Carin Strömberg som overlistet Solas målvakt, mens Sunniva Amalie Næs Andersen ble sendt i vei på en kontring.

Det var mange tøffe dueller i Åsenhallen.

Det var en målfattig åpning på kampen, nesten som alltid mot Sola, og da Steffen Stegavik tok timeout etter 15 minutters spill sto det 4-7 på lystavla. Vipers hadde de siste minuttene hatt suksess med et trekantspill som endte opp inne hos Merel Freriks på linja. Det var Stegavik veldig opptatt av i timeouten.

Hjemmelaget fikk litt bedre kontroll på Vipers’ linjespiller, men det var fortsatt de rosa som sto for brorparten av scoringene. 4-7, som det sto ved timeouten, ble ganske kjapt til 6-12 etter at Jamina Roberts hadde notert seg for tre scoringer på rad. En av de i åpent mål da Sola prøvde et 7 mot 6-spill.

Vipers sin siste scoring før pausen kom fra Jamina Roberts og var omgangens store høydepunkt. Svenskens finte var så effektiv at to Sola-spillere lå igjen på bakken da hun satte ballen i nettet fra 6 meter. Et kunststykke fra Roberts. Da pausesignalet gikk sto det Sola 10-16 Vipers Kristiansand etter en flott omgang av de rosa.

Etter hvilen gikk det ikke mange minuttene før Vipers-ledelsen hadde økt til 11-19. Silje Solberg-Østhassel, som hadde gjort en god førsteomgang, stoppet alt som kom hennes i vei i åpningen. Tre forsøk på rad ble stoppet, deriblant et syvmeterkast. Strålende fra målvakten som fortsatte storspillet utover i omgangen.

For med en åttemålsledelse var kampen i teorien avgjort, og det virket ganske sikkert at de rosa skulle påføre Sola deres første tap for sesongen, og ta med seg to nye poeng hjem til Kristiansand.

Jeg er naturligvis fornøyd med kampen. Det var en bra dag på kontoret, og jeg fikk god hjelp at forsvaret som sørget for at det kom mye rette skudd. Det er enklere å redde.

Ja, vi har mye skader, men vi må bare stå sammen og jobbe hardt. Nå er det Esbjerg til helga, Storhamar til uka igjen, og ny Champions League-kamp helga etter der.

Silje Solberg-Østhassel

Da Steffen Stegavik tok en timeout 12 minutter ut i omgangen hadde ledelsen riktignok krympet til seks mål, men varsellampene på Vipers-benken blinket ikke av den grunn. Det eneste som nok irriterte Hlavaty og de andre var Ine Grimsrud. Solas høyreback stupte gjennom forsvaret gang etter gang og overlistet Solberg-Østhassel i målet.

Problemene med Grimsrud handlet nok litt om at Sola fortsatt med overtallsspillet sitt, og det rosa forsvaret slet litt med å knekke koden. Det som dog gjerne skjer når et lag tar ut målvakten er at det andre setter ballen i åpent mål. Det gjorde Vipers-jentene ved flere anledninger, og det var delaktig i at ledelsen holdt seg trygg.

Da kampen gikk inn i sluttminuttene var Solberg-Østhassel nok en gang helt umulig å overliste, og hun stoppet ikke før det sto 20 i den offisielle protokollen over redninger. En prosentandel på 44 er helt i verdenstoppen nok en gang.

Sluttsignalet gikk i Åsenhallen på stillingen 25-33. Vipers Kristiansand hadde egentlig full kontroll helt fra starten i en veldig solid kamp av de rosa.

Målvakt: Silje Solberg-Østhassel
Venstrekant: Sunniva Amalie Næs Andersen
Venstreback: Jamina Roberts
Midtback: Lois Abbingh
Høyreback: Carin Strømberg
Høyrekant: Mia Sofia Emmenegger
Linjespiller: Merel Freriks