Knepent tap i Esbjerg – Vipers

Knepent tap i Esbjerg

Vipers-jentene hadde tatt turen til Danmark for å møte Team Esbjerg. Det hardtsatsende danske laget, med Henny Reistad i spissen, hadde kun ett tap på sine siste 17 hjemmekamper i Champions League, og alle med rosa hjerte håpte at historien fra forrige møte i Blue Water Dokken skulle gjenta seg. Forrige sesong tok nemlig Vipers Kristiansand med seg begge poengene hjem på danskebåten.

Og de rosa startet bra. Etter at Live Rushfeldt Deila hadde gitt danskene ledelsen slo Vipers’ tre nederlandske spillere til. Larissa Nüsser, Lois Abbingh, og Merel Freriks noterte seg alle for scoring og ledelse 3-4 tidlig i kampen. Deretter fulgte en grusom periode for Vipers, og Henny Reistad holdt lekestue. Plutselig ledet Team Esbjerg 8-4, og da Nüsser pådro seg en tominutter like etterpå kunne kampen i realiteten ha vært avgjort.

Jamina Roberts ble kåret til Vipers’ beste spiller i dagens kamp

Men da kjempet Vipers-jentene som heltinner i forsvar, og Tomas Hlavaty kunne ta timeout rett før kvarteret passerte på stillingen 8-4. Den timeouten gav virkelig ønsket effekt, og scoringer fra Carin Strömberg, Sunniva Amalie Næs Andersen, og Jamina Roberts gjorde at forspranget krympet til bare ett mål på 8-7.

Inn mot pausen fulgte lagene hverandre som skygger. To mål på rad fra Tuva Ulsaker Høve og Mina Hesselberg gjorde at det sto 14-13 på lystavla med et halvt minutt igjen av omgangen. Dessverre fant Michala Møller veien til nettmaskene og Team Esbjerg kunne gå til halvtid med en tomålsledelse. Etter hvilen gikk det ikke mange minuttene før Silje Waade sørget for balanse i regnskapet og kampen sto virkelig og vippet.

Det var en veldig god håndballkamp som vi dessverre tapte. Vi hadde våre muligheter til å vinne, men vi klarte ikke ta dem. Jeg er veldig stolt av jentene som kjempet knallhardt. Jeg syns vi var gode i forsvar, men vi klarte dessverre ikke sette ballen i mål mange nok gang

Tomas Hlavaty

En ny god Esbjerg-periode gjorde at hjemmelaget kunne tilrive seg en tremålsledelse, 24-21 med omtrent en halv omgang igjen å spille. Nå virket det tøft for de rosa, men en fantastisk periode kulminerte i at Lois Abbingh satte ballen i nettet og gav Vipers en 24-25 ledelse med 12 minutter igjen å spille.

Den ledelsen holdt Vipers helt til det var drøyte fire minutter igjen. To syvmetere på rad fra Henny Reistad suste i nettet, og det var danskene som hadde kontroll på matchen med kun få minutter igjen. Dessverre ble Henny Reistad og Team Esbjerg et lite nummer for store i dagens kamp, og Merel Freriks fastsatte sluttresultatet til 30-29 etter en fantastisk håndballkamp.

Reistads 12 scoringer ble for mye for langt. Reistad ble naturligvis kåret til banens beste spiller. Jamina Roberts, som leverte syv fulltreffere, ble kåret til Vipers’ beste spiller. Bak Roberts på toppscorerlista fant vi Merel Freriks med seks nettkjenninger. Nå venter Buducnost i Aquarama førstkommende lørdag, og vi håper du har sikret deg dine billetter!