NM-kvartfinale på Hamar – Vipers

NM-kvartfinale på Hamar

Onsdag tar Vipers-jentene turen til Hamar for å møte Storhamar til dyst. I potten ligger en semfinaleplass i årets NM, og de rosa er naturligvis veldig interessert i å fortsette seiersrekka i NM og ta sin åttende strake kongepokal. Dersom man skal spille finale i Unity Arena på Fornebu i romjula må først Storhamar beseires, og vi husker alle hvordan den forrige kampen på Hamar endte.

I årets første seriekamp var det nemlig det samme oppgjøret som sto på agendaen, og da var Storhamar noen hakk for gode for et Vipers-lag som trøblet veldig. Sluttresultatet ble 29-28, etter at Kjerstin Boge Solaas hadde levert syv fulltreffere og blitt kåret til Storhamars beste spiller. Toppscoreren i den kampen var dog Jamina Roberts som plasserte åtte baller i Storhamars nett.

Mia Emmenegger og de andre Vipers-jentene jakter avansement i cupen onsdag kveld.

Siden den kampen i slutten av august har det dog skjedd mye i Vipers. Carin Strömberg har kommet inn, mens flere spillere dessverre har havnet på skadelista. Jana Knedlikova var dog på benken mot Team Esbjerg i helgas Champions League-kamp, og forhåpentligvis kan den tsjekkiske høyrekanten få sine første minutter på Hamar onsdag kveld.

For å komme til denne runden av NM har Rema 1000-liga lagene vært gjennom to kamper. Vipers har slått Pors på bortebane (17-39), mens Godøy ble sendt hjem med 64-7 i bagasjen. Storhamar på sin side har hatt oppgjør mot Rygge (14-39) og Fana (21-28). I fjorårets cupturnering møttes lagene i finalen, og da gikk Vipers seierende ut med sifrene 32-23 etter en god oppvisning av de rosa.

Kampen mot Storhamar har avkast klokken 18:15 og sees på TV2 Sport2 og på TV2 Play