Snipp snapp snute – ute av cupen – Vipers

Snipp snapp snute – ute av cupen

Vipers-jentene hadde tatt turen til Hamar for å møte Storhamar til oppgjør i kvartfinalen i NM. Etter tapet i serien i samme arena i august var det et revansjelystne rosa jenter som entret banen, men det var hjemmelaget som kom best i gang.

Eli Marie Raasok i målet viste seg å være helt umulig å overliste. De første 12 minuttene reddet Raasok syv baller, mens kantspillerne til Storhamar herjet i Obos Arena. Både Kristin Venn og Tina Abdulla leverte flere scoringer før Tomas Hlavaty la timeoutkortet etter 12:26. Da ledet de gule 8-3 etter at Anniken Obaidli hadde satt et trickskudd i målet bak Silje Solberg-Østhassel.

Timeouten endret ingenting umiddelbart. Det første som skjedde etter timeouten var at Raasok reddet et forsøk fra Carin Strömberg. Heldigvis klarte de rosa å stå imot det neste Storhamar-angrepet. Raasok fortsatte dog storspillet, og gjorde sin niende redning på et skudd fra Lois Abbingh i det neste angrepet.

Kun fem minutter etter sin første timeout måtte Hlavaty ta en ny timeout. Da hadde ikke Vipers fått uttelling en eneste gang etter den første timeouten, mens hjemmelaget hadde satt ballen i nettet to ganger. 10-3 og varsellampene blinket på ekte.

I den neste perioden våknet de rosa litt til liv. Syvmålsledelsen krympet etter at både Tuva Ulsaker Høve og Mina Hesselberg noterte seg for scoringer. I tillegg fintet Carin Strömberg seg flott gjennom i midten og satt en ball i nettet. På 12-7 var det kontakt igjen, og Kenneth Gabrielsen tok sin første timeout med rundt 8 minutter igjen å spille av den første omgangen.

Inn mot pausen var det fortsatt de rosa som var best på Hamar. Ledelsen krympet angrep for angrep, og like før halvtid hadde Jana Knedlikova, som vikarierte på venstrekanten da Mina Hesselberg fikk seg en smell, en mulighet til å redusere ledelsen til kun to mål, men tsjekkeren fikk ikke kontroll på ballen.

Heldigvis reddet Silje Solberg-Østhassel en syvmeter fra Mathilde Rivas-Toft i det neste angrepet, og da Vipers fikk ballen igjen fant Silje Waade Merel Freriks på linja, og hun klarte å redusere til 12-10.

Da pausesignalet gikk hadde Anniken Obaidli funnet nettmaskene fra straffemerket, og det sto 13-10 til hjemmelaget halvveis. I åpningen trøblet Vipers-jentene voldsomt, og Eli Marie Raasok i Storhamars mål stoppet alt som kom hennes vei, men mot slutten av omgangen var det de rosa som var det beste laget.

Pausepraten til Tomas Hlavaty var av det avgjørende slaget. Etter den svake åpningen hadde både forsvars- og angrepsspillet blitt mye bedre, men de rosa superjentene hadde fortsatt mange hakk å gå på.

Etter pausen virket det som om Hlavaty hadde sagt de riktige tingene. De første tre scoringene var nemlig signert spillere med rosa drakt. Først Jamina Roberts, så Mina Hesselberg, før Larissa Nüsser utliknet til 13-13.

Og nå fulgte lagene hverandre tett. Frem til 17-17 var det ingenting som skilte de to beste lagene i Norge, men så klarte hjemmelaget å tilrive seg et overtak. Da Tomas Hlavaty tok timeout etter 49 minutter ledet plutselig de gule med tre mål på 21-18.

Det ble spennende mot slutten. Vipers begynte å korte ned på forspranget igjen, og da Kenneth Gabrielsen tok timeout med to minutter igjen var det to mål som skilte lagene på stillingen 25-23. Men da Mathilde Rivas-Toft satte inn sin åttende scoring til 26-23 var det i praksis game over, og da Eli Marie Raasok gjorde en av utallige redninger i det påfølgende angrepet var det i hvert fall spikeren i kista.

Kampen endte til slutt 27-25 og Storhamar avanserte i cupen.

Målvakt: Silje Solberg-Østhassel
Venstrekant: Mina Hesselberg
Venstreback: Jamina Roberts
Midtback: Lois Abbingh
Høyreback: Carin Strømberg
Høyrekant: Tuva Ulsaker Høve
Linjespiller: Merel Freriks