Magisk kveld i Aquarama – Vipers

Magisk kveld i Aquarama

Med et Kristiansandspublikum som virkelig hadde våknet til live var Aquarama mer enn utsolgt til kveldens kamp mellom Vipers Kristiansand og Buducnost fra Montenegro. Den viktige Champions League-kampen skulle helst de rosa vinne om håpet om direkteavansement skulle holdes i live.

Og de rosa kom ut av startblokkene i et forrykende tempo. Merel Freriks fikk lov å sette kampens første mål da hun plukket en vanskelig pasning og klarte å stå imot forsvaret. En perfekt start foran over 1800 mennesker i Aquarama. Da Silje Solberg-Østhassel stoppet et skudd med ansiktet i Buducnosts første angrep, med en påfølgende 2-minuttersutvisning, hadde hjemmelaget muligheten til å gå opp i en tidlig tomålsledelse.

Den muligheten lot ikke Marta Tomac gå til spille. Etter å ha trøblet litt i dobbelt overtall fant trønderen ei luke og stupte inn på 6 meter der hun satte ballen sikkert i nettet. Og den gode åpningen fortsatte, og da Solberg-Østhassel stoppet enda et forsøk kunne Jamina Roberts gi de rosa en 5-1 ledelse.

Etter de rosas gode åpning var det bortelagets tur til å styre noen minutter. Sakura Hauge, tidligere Vipers-spiller, leverte fire redninger på kun noen få minutter, og ledelsen krympet fort. Faktisk fikk Ivona Pavicevic, Buducnosts gode venstrekant, muligheten til å utlikne til 7-7 med en av sine fem fulltreffere før pause.

Inn mot pausen var det Vipers Kristiansand som hadde føringen, men bortelaget kjempet med nebb og klør, og da pausesignalet gikk sto det 14-14. Dommerne hadde dog akkurat pekt på 7-metersmerket og Lois Abbingh kunne gi de rosa ledelsen inn i pausepraten. Nederlenderen var sikker fra straffemerket, og hjemmelaget kunne gå til pause med en knapp ledelse.

Etter pausen fikk vi se nøyaktig det samme kampbildet. Lagene fulgte hverandre akkurat som skygger, og lagene var like langt på 19-19. Da fikk Nina Bulatovic en 2-minutter for å hindre Vipers’ avkast etter en scoring, og det var vendepunktet i kampen.

Jeg er så stolt av alle som kom i hallen i dag. Spillerne våre, fansen, de frivillige, absolutt alle sammen. Tusen takk. Å spille her, foran et fullsatt Aquarama, er ikke som noe annet. Det betyr kjempemye for oss.

Jeg syns vi var veldig gode etter pause, og spesielt forsvaret og Katrine var fantastiske. Det var det som avgjorde kampen for oss.

Tomas Hlavaty

For da Bojana Popovic tok timeout mindre enn fire minutter senere sto det 23-19 på lystavla i Aquarama etter at Merel Freriks hadde satt ballen i nettet. Timeouten gjorde liten eller ingen endring, og ledelsen vokste seg større og større.

En av hovedgrunnene til at ledelsen ble større var Katrine Lunde. Målvaktsveteranen hadde erstattet Silje Solberg-Østhassel ved halvtid, og gang på gang stoppet Lunde forsøkene fra bortelagets spillere uavhengig av hva slags posisjon og mulighet de hadde.

Aquarama responderte fantastisk på spillet på banen, og lydtoppene i hallen var helt ekstreme. De 1800 fremmøtte bar laget sitt mot seieren, og det var ingen tvil om hvor poengene skulle ende.

Det var magisk. Vi følte støtten fra hele Kristiansand i ryggen, og det hjalp oss virkelig. Å føle denne atmosfæren, her i Kristiansand, var helt fantastisk. Jeg hadde gåsehud ved flere anledninger.

Vilde Jonassen

Ekstra gøy var det at de siste to av de siste tre scoringene til de rosa var signert Vilde Jonassen. Den lokale jenta, som har vært i klubben i en årrekke, fikk to kontringer og omsatte begge i scoring. Den siste var en ordentlig lekkerbisken der hun under stort press plukket ned ballen og plasserte den i nettet.

Da sluttsignalet gikk sto det 32-23 til hjemmelaget, og en overbevisende seier var akkurat som bestilt på en dag full av følelser og utenomsportslige tanker.

Målvakt: Silje Solberg-Østhassel
Venstrekant: Mina Hesselberg
Venstreback: Jamina Roberts
Midtback: Lois Abbingh
Høyreback: Larissa Nüsser
Høyrekant: Tuva Ulsaker Høve
Linjespiller: Merel Freriks