Vipers knuste Glassverket – Vipers

Vipers knuste Glassverket

Etter noen begredelige forestillinger, med tap for bunnlagene Flint og Sola, var dagens kamp mot Glassverket siste mulighet til å vise seg fram for hjemmepublikumet, før EM- og juleferie.

Og på motsatt banehalvdel ventet tidligere lagvenninner Veronica «Vikki» Kristiansen og Charlotte Kristiansen. Vikki og lillesøster Jeanett puttet alene 19 mål mot Storhamar i forrige serierunde, og Vikki var jo en storscorer allerede da hun spilte for Vipers. Det var definitivt noe folk på tribunen hadde fått med seg. Så hvordan skulle hjemmelaget håndtere denne forsamlingen? Basert på publikumsoppslutningen, ganske dårlig…

Men fra avkast viste Vipers-jentene en glød som har vært fraværende i de siste kampene. Dette var en kamp som skulle vinnes, samme hva motstanderne måtte finne på. Og hjemmelaget var raskt oppe i føring 2-0, men en god Alma Hasanic i Glassverk-buret sto som vanlig godt mot Vipers. Med unntak av et par skudd over og til sides for mål, var Alma på sett og vis den som førte Glassverket opp i ledelsen. For Glassverket puttet på sine sjanser, og Alma reddet for Glassverket. Og sånt blir det med ett 2-4 av, og borteledelse… Men det var to lag på banen som begge løp og holdt tempo oppe, og begge lag var like hissige på seier.

Utover i omgangen fulgte lagene hverandre som skygger, og da syv minutter gjensto, og Vipers akkurat hadde gått opp i ledelse 9-8, tok Glassverket timeout. Der må Glassverkets trener ha sagt en del galt, og Thomas Hørlyk tilsvarende mye riktig til Vipersjentene. For de siste minuttene vant Vipers 4-0, og til pause sto det 13-8 til vertskapet. Og til stor glede for de bekymrede, Vipers-forsvaret sørget for at søstrene Kristiansen fikk utrettet lite. Kun ett mål fra Jeanett, og så langt lite å bekymre seg for fra de nylig rekruttlandslagsuttatte søstrene.

Andre omgang ble bortimot en sjarmøretappe. Vipers ledet med 5-6 mål det meste av omgangen. Halvveis uti hadde gjestene knappet ledelsen inn til tre mål, men nok en effektiv timeout fra trener Hørlyk, og jentene var tilbake på vinnersporet. På tribunen var det relativt tynt, men for et lydnivå. Og for en støtte til jentene! Sånt spill! Sånt engasjement! En sånn glede for hver eneste scoring! Det er derfor vi går på kamp!

Eneste skår i gleden er at vi nå må vente helt til 2013 for å se jentene på parketten igjen. Søndag 6. januar, 16:00, da er det Byåsen som kommer på besøk. Da kommer dere alle tilbake, og tar med minst en venn hver. Det er klart det er gøy!

På tabellen byttet vi plass med Glassverket, og vi tar vinterpause liggende på syvendeplass.