Det er ikke over før det er over – Vipers

Det er ikke over før det er over

Etter onsdagens festforestilling mot Larvik, var det mange som forventet en tilsvarende fest mot Levanger. Både blant publikum og spillere. Men etter en god fest, så møter man gjerne en tung dagen derpå...

«Vi har ikke anledning til å tro at en ny kamp kommer av seg selv etter en god prestasjon sist. Vi må jobbe knallhardt for å vinne, og det gjorde vi ikke i dag», sa trener Thomas Hørlyk til Fædrelandsvennen etter kampen. Sannheten ligger vel midt i mellom. Man skal ikke tro at kamper vinnes på tidligere prestasjoner. Men man kan ta med seg godfølelsen fra forrige kamp, samtidig som man må kjempe knallhardt. Spesielt når man i sluttspillets første kamp møter et Levangerlag man knuste med sifrene 16-29 i sist møte.

Men den gang ei… Vipers begynte som Sanne uttalte. Jentene spilte som de gjorde mot Larvik. Etter ti minutter ledet vertskapet 9-4, og alt lå til rette for en festaften for både Vipers, og de 766 tilskuerne. Men så skjedde sånt som ikke skal skje. Kristine Lunde-Borgersen forsvant i garderoben for behandling av en strekkskade i låret. Og resten av laget så ut som de gikk samme veien. De neste tolv minuttene puttet ikke Vipers et eneste mål, mens Levanger hentet inn forspranget. Men da så det brått ut til at Vipers-jentene innså hva som sto på spill, og omgangens siste minutter dro hjemmelaget fra igjen, og kunne gå i garderoben med en helt grei 14-10-ledelse.

Andre omgang kunne definitivt startet bedre. Det så ut som et verdensmesterskap i tekniske feil. Og etterhvert som feilene ble flere, spredte usikkerheten seg hos vertskapet. Hos gjestene tok de feilene for feil, og kjempet videre, mens de spiste seg innpå Vipers’ ledelse. Og etter drøyt syv minutter var Levanger oppe i ledelse 15-16. Vipers svarte, og var oppe i ledelse 20-18, men så kom gjestene tilbake, utlignet, og gikk opp i ledelse 20-22. Vipers svarte nok en gang, og utlignet til 23-23. Men så raknet det på ny, og Levangerjentene kunne juble vilt og hemningsløst for seier, 24 – 26. -«En veldig merkelig kamp, syns jeg. Det var fælt å se to lag lage en kavalkade i tekniske feil. I dag blir vi reddet av at vi tross alt gjør færrest, og får en god revansj fra stortapet sist», sier en strålende fornøyd Levanger-trener Björn Blomquist til Fædrelandsvennen.

Og i det som skulle være en storslått avslutning på hjemmebane for Michelle Brandstrup og Angie Geschkes Vipers-karriære, så utviklet det seg heller til å være lite som gikk på skinner. Nå venter bortekamp mot Tertnes, samtidig som Tertnes skal spille bortekamp mot Levanger. Sammenlagtvinner av gruppen går videre til semifinale, hvor man møter Larvik eller Byåsen. Sluttspillet er altså ikke over riktig enda. Og nå er det bare en ting som gjelder for Vipers-jentene: å dra til Bergen og banke Tertnes. Og denne gangen er det i alle fall ingen som tar seieren på forhånd!

Og til Angie og Michelle, dere får nesten ta en sesong til i rosa trøye, så dere får avsluttet med en skikkelig fest i Aquarama!

Postenligaen Sluttspill Pulje 1: Vipers Kristiansand – Levanger HK – 24 – 26 (14 – 10)