Semifinalen venter! – Vipers
Fotograf: Terje Refsnes

Semifinalen venter!

Kallasseier over Sola

Kanskje ikke veldig overraskende, men Vipers er altså videre i sluttspillet. Etter seier 27-21 borte, hadde Sola en tøff oppgave foran seg, om de skulle hindre jentene våre å nå semifinalen i årets sluttspill i Grundigligaen. Og Jeanett Kristiansen viste tidlig at hun ikke hadde noen ambisjoner om å la gjestene fra vest stoppe Vipers’ ambisjoner om finalespill. Da hun satte inn sitt fjerde mål for kvelden, hadde kampen snaut kommet i gang. Og med det laget skjøt hun Vipers opp i ledelse 6 – 3.

Og målene rant fort inn i kveld. Men det var faktisk i begge ender av banen. Vipers’ ellers så kjente forsvarsspill er ikke noe vi kan skrive om i kveld. Men, så lenge man scorer flere mål enn man slipper inn, så går det jo bra. Sola har Line Eilertsen, som også ble kåret til Solas beste spiller, og tidligere landslagsstjerne Tonje Nøstvold. Begge scoret seks mål, og Nøstvold kranglet seg også til flere syvmetere. Men Vipers har nevnte Jeanett, som puttet ni mål før hun gikk og satte seg ti minutter etter pause. Og vi har Thorey Rosa Stefansdottir. Fyrverkeriet fra Island. Banens beste spiller. Og seksmålsscorer. Etter halvspilt kamp var det totalt satt 36 scoringer. Det er over ett mål i minuttet, og sier noe om angrepsviljen til begge lagene. I andre omgang ble det ikke puttet «flere» enn 25 mål. Totalt 61 mål altså, og fortsatt like over ett mål i minuttet. Det sier også litt om forsvaret til begge lagene. Underholdende, javisst! Men som Vipers-trener Kenneth Gabrielsen sa etter kampen, bra å score 34 mål. Men å slippe inn 27 mål, det er for svakt.

Men nå har det vært en liten kampfri periode etter serien ble avsluttet med sølvmedalje. Så nå er det om å gjøre å finne godspillet igjen. I dag fant vi angrepet. I semifinalen kommer også forsvaret. Og så lenge både angrep og forsvaret sitter bedre enn motstander i semifinalene, så venter finalespill. Jentene skal gjøre sitt på parketten, også håper vi at dere, våre fantastiske fans, supportere og støttespillere, vil fortsette og hjelpe oss fra tribunene. Dere er uerstatlige!

Semifinalene spilles borte søndag om en uke, og hjemme i Aquarama onsdag 3. mai. Vi sees der!

Utvisninger Vipers:

Mathilde Kristensen og Linn Jørum Sulland – 1x 2 min.