Rett vest… – Vipers

Rett vest…

Vipers-jentene hadde et godt utgangspunkt med en 4 måls seier hjemme i 1 kvartfinale. Så gjensto det å se hva en lang reise vestover ville bringe av gleder og sorger...

Tekst: Atle Drøsdal

Med seier 29-25 på hjemmebane i første kvartfinale mot Tertnes fra Bergen, var utgangspunktet mye bedre enn hva tilfellet var før tilsvarende oppgjør for ett år siden; da reiste Vipers vestover med  tap. Etter onsdagens kamp uttalte Michelle Brandstrup til vipers.no; -«hadde noen før kampen sagt at vi skulle vinne med fire, hadde jeg vært fornøyd. Nå er jeg egentlig bare skuffet…». Og hvem kan klandre henne? Vipers hadde Bergenserne i kne, og ledet med behagelige åtte mål. Men disse to kampene har oppsummert årets sesong på en fortreffelig måte.

Jentene gikk fra det helt store, til det ubeskrivelig dårlige. Om toppene er flere enn bunnene, så er det nødvendigvis ikke noe problem med ett og annet hvileskjær. Det kan sågar bringe inn ett ekstra spenningsmoment om kampene balanserer på en knivsegg helt til siste sekund. Men da gjelder det som sagt å ha tunga rett i munnen, og være fokusert når det virkelig gjelder.

På grunn av usikkerhet rundt flyavganger til og fra Bergen i disse vulkantider, ble det til at Vipers kjørte buss til Bergen. Avreise 07.00 søndag morgen, ankomst Bergen mange timer etter. Et kort spillermøte, spasere rundt i Bergen, spise middag, spasere litt til, og kjøre til hallen. Spillermøte, enda en spasertur, og man kunne bare håpe at reisen var ute av ben og kropp.

Kampen startet rævva! Ferdig diskutert. 9-1 etter ni minutters spill, hvor til og med Tertnes Sakura Hauge hadde tegnet seg på scoringslisten. En Sakura Hauge som igjen viste hvor plagsomt god hun kan være. Det var ikke det at Vipers ikke kom seg til avslutninger i det hele tatt i begynnelsen av kampen. Men de gangene jentene fra sør ikke kastet bort ballen, sto unge frøken Hauge i veien for skuddene. For å gjøre en lang omgang kort; til pause sto det 18-11. Slett ingen umulighet å hente inn dette. Tross alt ledet Vipers 16-9 til pause da lagene møttes i Kristiansand. Så nå var det bare opp til trener Peder Langfeldt å si de riktige ordene, og for jentene å respondere på dette. Og strengt tatt var det ikke mer enn tre mål Vipers måtte hente inn, så lenge de bare puttet mer enn 25 mål. Da ville de i år som i fjor gå videre på bortemålsregelen.

Sånn gikk det ikke… Lagene puttet jevnt og trutt begge to. Men Vipers kom aldri nærmere. En periode var faktisk Tertnes oppe i en timålsledelse i stedenfor, og det var jo slett ikke det man reiste til Bergen for å oppleve. Da det gjensto fem minutter så det endelig ut som vipers-jentene husket hva som sto p åspill. Eller de hadde endelig fått bussturen ut av kroppen. Eller Tertnes roet ned, trygge på at de var videre. Uansett grunn; Tertnes ble stoppet, og Vipers scoret igjen. Men det var sent, veldig sent. Men en født optimist så plutselig en ørliten mulighet. Men det ble bare nesten. Igjen var Sakura der hun skulle være, eller ikke skulle være; alt etter hvilket lag man holdt med. Veronica Kritsiansen hadde mord i blikket da hun gang på gang snodde seg gjennom Tertnesforsvaret (som for ordens skyld var noe tynt med to spillere ute med to-minuttere i kampens avslutning). Men da Lindys avslutning  i kampens siste minutt ble stoppet, halp det lite å være Vipers’ toppscorer; det var stadig to mål å hente inn. Da måtte selv en ukuelig optimist som undertegnede innse at slaget var tapt; 26 sekunder er FOR knapp tid å score det som trengs.

Hadde brent straffe gått inn, hadde noen 100%-sjanser gått over, under eller til side for Sakura Hauge, hadde Vipers klart å holde på åttemålsledelsen på hjemmebane; ja da hadde jentene vært videre til semifinale mot Larvik førstkommende fredag. Og hadde min far vært Kong Harald, så hadde jeg vært kronprins. Mye visst, atte, dersom; men denne gangen holdt det akkurat ikke.

Men verd å ta med seg på veien er at Vipers på sine ni siste kamper har et scoringssnitt på 27,1 mål! Dermed gjenstår det heller å få orden på det en gang så beryktede 3-2-1-forsvaret til neste sesong.