Vipers avsluttet kampen helt strålende.

.
Lørdag 26. januar 2019.

SEIER!
For en strålende start på mellomspillet i Champions League for Vipers!  En sterk borteseier 24-25 over Krim i Ljulbjana.  Krim var flere ganger foran med ett mål og hadde uavgjort 22-22 etter 25 minutter av andre omgang.  Kampen stod da og vippet men  da ett minutt gjenstod av kampen gikk Jeanett Kristiansen resolutt mot mål og hamret inn Vipers sin 25. scoring.  Dette ble seiersmålet og gjør at Vipers nå har 6 poeng i mellomspillet.  Krim står med 3 poeng.

Full kontroll i 1. omgang
Vipers stilte uten Marta Tomac, Vilde Jonassen og Malin Aune og dette førte til at laget stod mye av kampen med det samme mannskapet.  Spillerne merket fort at Krim var de på talefot med og at her skulle det være mulig å kunne ta med seg poeng.  Etter 8 minutter var Vipers i føringen 0-4.  Krim løftet toerne offensivt mot Emilie Hegh Arntzen og Linn Jørum Sulland og dette ødela mye av rytmen i angrepsspillet. Det ble mye Henny Reistad alene mot Krim i perioder.   Vipers fikk 5 mål i kontringer og det gjorde at laget var i føringen omgangen igjennom.  Bortelaget hadde god kontroll på kampen, dog uten å imponere spillemessig.  Katrine Lunde hadde 10 redninger i første omgang.  Vipers ledet 8-10 ved pause.

Neglbitende avslutning på kampen
Andre omgang startet med scoring fra Sunniva Andersen og Vipers førte med tre mål. Så fulgte en slurvete periode og hjemmelaget hadde fire mål på rad og var plutselig ett mål foran.  Men Vipers svarte med scoringer av Emilie Hegh Arntzen og Mathilde Kristensen og var igjen i ledelsen.  Og sånn fortsatte det.  Det vekslet mellom uavgjort og ettmålsledelse til ett av lagene.  Helt frem til 18 minutter da Emilie og Mathilde nok en gang stod for nettkjenninger og Vipers var to mål foran.

De siste fem minuttene ble ulidelig spennende.  Krim utliknet til 22-22 og øynet mulighet for seier.  Men selv om de stod hele kampen hadde Henny Reistad og Silje Waade krefter igjen og kjempet inn hver sin scoring som ga en ny tomålsledelse.  Krim reduserte til 23-24 og det var fortsatt ett og et halvt minutt igjen av kampen.  Da bestemte Jeanett Kristiansen seg og tok Krimforsvaret på senga med sitt agressive pådrag og hun banket inn seiersmålet.

Strålende start på Champions League mellomspillet
Resultatmessig og poengmessig var dette helt fantastisk for Vipers.  Men spillemessig lugger det fortsatt og laget skal opp enda noen hakk frem mot neste Champions Leagueoppgjør som spilles i Aquarama lørdag 2. februar mot Thüringer.

Mathilde Kristensen

«Det viktigste i dag var de 2 poengene.  Vi får en veldig fin start og kommer foran 4-0.  Vi har rimelig bra kontroll i forsvar men angrepsmessig har vi problemer med å løse forsvaret til Krim og sliter med å komme til sjanser.  Vi bommer også litt mye.  Men det viktigste er jo at vi vinner kampen med ett mål.  Det var kanskje ikke en fin kamp å se på men vi gjorde jobben.

Vi har trent innstartinger med linjespiller fra høyrekant denne uken, siden vi var usikre på om Malin Aune skulle spille.  Ideen var å være en overgangsspiller fra høyrekant og spille med to linjespillere en periode.

Vi spilte ingen god kamp men vi vinner og får de to poengene med oss, så det skal vi være veldig glad for.»

Emilie Hegh Arntzen

«Jeg sitter igjen med et inntrykk av at kampen var rotete.  Vi kom bakpå mot slutten, så får vi en utvisning på de som gjør at vi får spille med en spiller mer.  Når vi går opp til tomålsledelse mot slutten der, så føler jeg at vi har kontroll.  De scorer og vi har ballen og det er ganske kort tid igjen, da føler jeg ikke at seieren er truet.  Vi får litt mer ro i spillet vårt da vi var i overtall og det er veldig deilig og viktig å vinne de kampene hvor vi ikke er helt fornøyd med det vi presterer.

Vi stod bra bakover i starten av kampen men sløste med sjansene fremover.  Vi kunne ha scort langt flere mål i første omgang.  Det er noe vi må rydde opp i, vi skyter rett og slett ikke godt nok.

Vi visste at Krim kunne komme til å møte oss med offensive toere.  Jeg synes Henny gjør en god jobb som tar satsinger om og om igjen, det er veldig bra.  Forsvarsvariantene deres stykket opp spillet vårt, men jeg synes vi skal være gode nok til å løse det.

På forhånd mente vi at det absolutt var mulighet til å ta poeng her i dag.  Sånn som kampen utviklet seg så er jeg godt fornøyd med at vi tar to poeng.

Jeg er ganske sikker på at det snart vil løsne for oss, vi kommer til gode sjanser så nå må vi bare få satt den ballen i mål rett og slett.  Vi har snakket om at det vi gjør på trening at det tar vi oss med i kamp.  Vi må kanskje bli mer kyniske og roe mer ned i perioder i stedet for å kjøre etter hver gang.

Denne seieren er viktig for det som skal skje videre i Champions League!»

KAMP I MELLOMSPILLET CHAMPIONS LEAGUE 26. JANUAR 2019

RK KRIM MERCATOR – VIPERS KRISTIANSAND  24 – 25   (8-10)

1 omg:  0-1  *  0-4  *  2-4  *  4-6  *  5-9  *  6-10  *  8-10

2 omg:  8-11  *  12-12  *  15-15  *  17-17  *  19-19  *  19-21  *  20-22  *  22-22  *  23-25  *  24-25