En deilig seier!

Vipers spilte en overbevisende forsvarskamp.

.
Onsdag 27. februar 2019

Etter ledelse 12-9 til pause fosset Vipers i fra i andre omgang og ledet 26-11 etter seksten minutter.  Kampen var da allerede avgjort og Vipers kunne roe intensiteten resten av omgangen.  Seierssifrene ble 33-19 og hjemmelaget fikk sin revansje for det forsmedelige tapet i Molde i januar.

Vipers åpnet kampen med omtrent ikke å slippe inn mål.  Det tok sju minutter før Molde fikk nettkjenning og etter 16 minutter hadde Molde fortsatt bare scoret to mål.  Katrine Lunde stod med ti redninger i første omgang, over 50 i redningsprosent.

Men Vipers scorte få mål.  Jeanett Kristiansen var beholdningen angrepsmessig i første omgang og var positiv med god uttelling og fem scoringer.  Men det var først og fremst et veldig godt forsvarsspill som gjorde at hjemmelaget ledet med tre mål til pause, 12-9.

Emilie Hegh Arntzen spilte ikke de første 30 minuttene, men var på banen fra start i andre omgang.  Og snakk om å ta kommandoen – hun knallet inn tre  mål i løpet av tre minutter og etter seks minutter var Vipers allerede åtte mål foran Molde.  Og den gode perioden bare fortsatte.  Halvveis var ledelsen økt til 13 mål.

Vipers vant kampen komfortabelt 33-19 og gjennomførte en trygg og god forestilling sett under ett.  Laget slipper inn under 20 mål og hele stallen får bra med spilletid.  En positiv gjennomkjøring inn mot søndagens Champions Leaguekamp mot Thüringer.

Statistikk:
Katrine Lunde og Eline Fagerheim hadde 16 redninger i kampen.
Vipers scorte 33 mål og hadde 21 bomskudd og 9 tekniske feil.
14 av scoringene kom i kontringsspill og ankomst.

Jeanett Kristiansen

«I dag var alle jentene revansjesugne og det viste seg i kampen!  Det var deilig å slå de så klart på hjemmebane.  Vi har før denne kampen hatt litt fokus på forsvar og har jobbet med å være flinke til å stå tett og ta høyde.  Jeg synes vi var flinke til akkurat det i dag.  Det var gøy angrepsmessig i første omgang hvor vi kjørte den avtalen med at jeg kommer over på høyreback , så lenge det fungerer så er bare å gjenta den avtalen.»