Full kontroll!

Vipers var helt overlegne mot Thüringer!

.
Søndag 3. mars 2019

Vipers gjennomførte en strålende kamp borte mot Thüringer og vant med åtte mål, 29-21.  Denne seieren bringer Vipers opp på 12 poeng i hovedrunden, to poeng foran Bucuresti og FTC-Rail Cargo.  Vipers kan sikre seg andreplassen i pulja selv med tap mot Györ, men er uansett minst nr 3 og slipper da å møte den store favoritten Metz i kvartfinale.

Silje Waade og Mathilde Kristensen var outstanding de første 30 minuttene og var svært viktige bidragsytere til at Vipers fikk full kontroll på denne kampen.  Mathilde var arkitekten for det solide forsvarsspillet i sin treer-rolle hvor hun var flink til å gå frem og støte og skape brudd i Thüringers angrepsspill.

Hele laget forflyttet seg hurtig med bena og spilte strålende i forsvar.  Etter ti minutter var Vipers i ledelse 1-6.  Etter sytten minutter hadde hjemmelaget kun scoret tre ganger og Vipers førte med 3-10.

Silje Waade spilte sin beste Champions Leaguekamp denne sesongen.  Hun tettet høyresiden fullstendig i forsvar, ingen Thüringerspiller kom til avslutning i hennes sone i det hele tatt.  I angrep satte hun standarden da hun kriget inn kampens første scoring.  Silje fulgte opp med enda fem scoringer i tillegg til å være nest sist på flere scoringer.

Vipers opptrådte bunnsolid i alle faser av spillet og var rett og slett et par hakk for gode for Thüringer i denne kampen.

I andre omgang fikk hjemmelaget tilnærmet kontakt da de hadde fire reduseringer uten Vipersscoring og lå da fem mål bak på 19-24.  Men så kom tre sjumetere på rad som Emilie Hegh Arntzen satte sikkert i mål og Vipers hadde igjen full kontroll på 19-27.  Kampen var definitivt avgjort og Vipersspillerne kunne stolt konstatere at de hadde gjennomført nok en super bortekamp i Champions League.

Statistikk:
Vipers scorte 29 mål.  8 av disse kom på kontringer.
Laget hadde 18 bomskudd og 7 tekniske feil.  Dette er strålende tall!
Katrine Lunde og Eline Fagerheim hadde 18 redninger i kampen, også det helt strålende.

Vilde Jonassen så kampen på TV og sier dette om oppvisningen til Vipers:

«Vi starter jo veldig bra med tempo og kjører virkelig etter.  Står godt i forsvar, jeg føler ikke Thüringer kommer til i det hele tatt.  Frem til 25 minutter var det kun fem baklengs.  Jentene spiller veldig godt, er flinke til å takle og lage brudd.  Vi er også flinke til å kjøre etter de, Katrine står godt og vi får satt flere kontringsmål.  Vi spiller et godt spill og kommer til mange gode sjanser.

I andre omgang kommer Thüringer litt innpå men jeg føler vi har kontroll i hele kampen.

Jeg er veldig imponert av jentene som har et veldig bra trykk og intensitet og viser helt fra begynnelsen at vi skal kjøre på.  Det er tøfft å spille på bortebane men vi viser at vi har kontroll – at denne kampen skal vi vinne.»