For en kamp av Vipers!

22-målsseier mot Storhamar.

.
Søndag 31. mars 2019

Vipers Kristiansand var overlegne sin motstander fra Hamar fra A til Å i dagens kamp i Aquarama.  Supermotiverte hjemmelagsspillere med Jeanett Kristiansen og Marta Tomac i førersetet tok grepet om kampen fra start og ga aldri Storhamar mulighet til å spille seg inn i kampen.  Ledelse 18-5 til pause ble økt til 40-18 da sluttsignalet lød.

Marta Tomac scorer på 7-meter.

I første omgang hadde Vipers 67% uttelling på sine skudd.  I andre omgang ble uttellingsprosenten økt til utrolige 81.  Den gode forsvarsinnsatsen ga full valuta også i kontringsfasen og Vilde Jonassen & co lagde 23 mål etter kontringer.

Når seriemesterskapet ble sikret på Kongsberg i midtuka ville det muligens vært normalt å oppleve et lag hvor lufta var gått litt ut av ballongen og at spillerne ville opptre sånn passe interessert.  Men det var så langt fra sannheten som det går ann å komme.

For Vipers ønsket å øve inn mot kvartfinalene i Champions League og duellspillet i forsvar og i angrep var det som skulle jobbes med i kampen mot Storhamar.  Derfor fikk vi også se supertente spillere som ikke la noe i mellom i forsvarsarbeidet og som ønsket å satse fremover og løpe etter.

Marta Tomac og Jeanett Kristiansen fikk mye tillitt i første omgang og var helt rå i aksjonene sine.  Superfokuserte bakover og spilte med sylskarp presisjon i angrep.  Mathilde Kristensen må også nevnes spesielt, den innsatsen hun la ned som støtende treer tok helt brodden ut av angrepsspillet til Storhamar.

Carolina Morais og Tonje Refsnes.

Alle 14 utespillere kom på scoringslista noe som igjen betyr at trener Ole Gustav Gjekstad på ny fikk brukt alle og rullert mye på spillerne.  Dette var en imponerende oppvisning fra Vipers Kristiansand.  Som skaper en gryende optimisme med tanke på kvartfinalene i Champions League som spilles 7. og 13. april.

Vilde Jonassen

Vilde spilte sin andre kamp denne uka etter å ha vært ute med skade i 10 uker.  Hun startet på venstrekanten i andre omgang og bidro med masse energi og var veldig aktiv de minuttene hun fikk spille.  Vilde oppsummerte kampen mot Storhamar slik:

«Vi spiller en svært god kamp og har trøkk igjennom hele kampen og står solid i forsvar.  Vi viser en veldig god lagmoral og lar ikke Storhamar komme til målsjanser. Vi klarte å fortsette den gode stimen også utover i andre omgang, det synes jeg var veldig bra.

Vi skal alltid være på og ønsket å vise de hva som ville vente i sluttspillet.  Vi kjemper uansett og er fokuserte og det er sånn vi ønsker å fremstå i alle kamper.  Storhamar kollapset litt i dag, men jeg synes vi er gode til å holde opp i hele kampen.  Vi rullerer bra på spillerne og alle som kommer inn  er like på, så det var veldig gøy.

Det gikk veldig fint for meg i dag, jeg er veldig glad for å være tilbake og har veldig mye glede og energi.  For meg er det en fryd å få komme på banen og spille de minuttene jeg kan og jeg føler jeg får gjort noe bra for laget – det er deilig.»