Pottetett forsvar i Montenegro! – Vipers

Pottetett forsvar i Montenegro!

Vipers viste Final 4-takter mot Buducnost!

.
Søndag 7. april 2019

Vipers Kristiansand gjorde jobben sin og vel så det i Montenegro i kveld!  Buducnost ble slått overbevisende med fem mål etter at Vipers dominerte dette oppgjøret fullstendig.  Viktige årsaker til seieren var Katrine Lunde med en redningsprosent på 50, gode skuddavviklinger gjennom hele kampen (63% uttelling) og for ikke å forglemme en fantastisk forsvarsinnsats.  Laget slipper altså inn under 20 mål i en kvartfinale i Champions League.

Vipers tok tak i kampen direkte fra start med et oppofrende og tett forsvarsspill og spillerne opptrådte med selvtillitt og var disiplinerte fremover.  Ole Gustav Gjekstad valgte å starte med Jeanett Kristiansen på venstrekant men hun ble satt til å gjøre jobben som venstre toer i forsvar.  Og makan til forsvarsjobbing fra Jeanett.  Hun brukte fysikken sin for det den er verdt og satte utallige vellykkede taklinger i første omgang.

Jeanett førte ann i forsvarsjobbingen i dag!  Foto: Einar Kvalheim

Buducnost slapp omtrent ikke til i Vipers sitt pottetette forsvar.  Og måtte ha 7-metere for å score.  Seks 7-metere fikk de i løpet av de første 30 minuttene, hvor for øvrig Katrine Lunde reddet en av straffene.  Katrine hadde 11 redninger i første omgang og utespillerne fyrte av 17 skudd med 10 scoringer som tellende resultat.

I andre omgang kom også Linn Jørum Sulland på banen siden det var «kort bytte» og hun satte sitt første mål for kvelden før ett minutt var spilt.   Buducnost kom ikke med noe nytt i andre omgang og jentene fortsatte sin kompromissløse forsvarsinnsats  og hadde for første gang i kampen en 5-målsledelse etter seks minutter av omgangen.

Vipers fortsatte med å spille disiplinert og trøkket etter i ankomsten hver gang det var mulig, noe som ga sju kontringsmål i løpet av kampen.  Spillerne gjorde gode vurderinger og ga ikke hjemmelaget noen gratisballer å kontre på.  I det hele tatt var dette bunnsolid i alle spillets faser fra alle Vipersspillerne som var på banen i kveld.  Vipers har dermed et fantastisk utgangspunkt foran returen i Aquarama på lørdag om en uke.

Administrasjonen superfornøyd med resultatet! Terje Marcussen og Morten Løvø.   Foto: Trond Sørøy

Terje Marcussen

«Dette var fantastisk.  Det er klart at ingen hadde turt å håpe på en såpass solid seier på bortebane, dette var helt utrolig.  Buducnost er et lag som har vært i europatoppen i mange år nå så dette var imponerende.  Når vi vinner med fem mål på bortebane så er jo sjansen kjempestor for å nå Final 4, det er det ingen tvil om.»

«Vi er i utgangspunktet utsolgt i Aquarama til helga men det er mulig vi legger ut noen flere billetter til lørdagens returmøte.  Buducnost har fått tildelt 200 billetter men med 5-målstap på hjemmebane så er det kanskje ikke  så aktuelt å komme med en stor gjeng med supportere.  Vi får avklart dette i morgen sannsynligvis og da legger vi ut billettinformasjon så snart det er avklart.»

Kvartfinale i Champions League

BUDUCNOST – VIPERS KRISTIANSAND   19-24  (8-10)

1 omg:  0-1  *  2-2  *  3-3  *  3-7  *  5-9  *  6-10  *  8-10

2 omg:  8-11  *  9-13  *  10-15  *  13-16  *  13-18  *  16-20  *  18-23  *  19-24