Seier i Champions League-premieren! – Vipers

Seier i Champions League-premieren!

Det ble en nervepirrende åpningskamp i Champions League hjemme mot FTC. Lagene fulgte hverandre tett lenge, men utover i kampen tok Vipers mer og mer over og vant med sifrene 31-22 til slutt.

I starten av kampen var det FTC som så ut som det farligste laget. Venstrebacken, Noemi Hafra, viste hvorfor hun er regnet som en av de beste unge spillerne i Europa. Hun scoret tre mål på de første syv minuttene. Noe som ga FTC en tidlig 2-4 ledelse.

Deretter kom det noen minutter der Vipers viste frem kantspill av ypperste klasse. De neste fem målene Kristiansandslaget satt i nettet kom fra enten Vilde Jonassen eller Malin Aune. FTC klarte ikke å demme opp for tempoet Vipers satt, spesielt i ankomstfasen, og hjemmelaget tok mer og mer over.

Etter en Ole Gustav Gjekstad-timeout etter et kvarters tids, på stillingen Vipers 8-9 FTC kom det store vendepunktet. Forsvaret klarte å stoppe FTC angrepene, samtidig som flere spillere skrev seg inn i målprotokollen.

Kun fire minutter etter timeouten hadde både Emilie Hegh Arntzen, Silje Waade og Marta Tomac satt ballen i mål uten at FTC klarte å gjøre det samme. Dermed var kampen snudd, og Vipers ledet 13-9. Mot slutten av omgangen vartet Andrea Austmo Pedersen opp med noen strålende redninger.

På det siste kvarteret av første omgangen scoret Vipers åtte mål. I den samme perioden var det kun nevnte Hafra som klarte å sette ballen i mål for FTC. Dermed kunne de rosakledte gå til pause med en komfortabel 16-11 ledelse etter en jevntspilt første omgang.

Den andre omgangen begynte likt som den første. Lagene byttet på å score mål, og stillingen til pause holdt seg de første minuttene. Men igjen viste Vipers utholdenhet og styrke ved å klare å ta over kampen etter hvert som omgangen gikk.

I angrep gjorde Vipers ting enkelt. Emilie Hegh Arntzen var dirigenten i angrep. Hun satt opp lagvenninnene sine gang på gang, og de gangene det ikke var plass til det tok hun saken i egne hender. Arntzen endte opp med hele syv mål, men Vipers-toppscorer ble Heidi Løke som ble klar for spill i siste minutt.

Emilie Hegh Arntzen og de andre Vipers-spillerne fikk nok å juble for i Champions League-åpningen!

Bakover i banen var det kun Hafra, som med sine ni mål, skapte problemer for Kristiansandsjentene. Forsvaret stoppet forsøk på forsøk, og de gangene en FTC-spiller slapp igjennom muren sto Andrea Austmo Pedersen i veien for skuddene. Hele 14 redninger vartet Austmo Pedersen opp med i løpet av kampen.

Til slutt viste Vipers seg å være flere nummer for sterke for de ungarske jentene, og å starte gruppespillet i Champions League med en ellevemålsseier (31-22) må være en god følelse å ta med seg inn i det neste kampene.

På pressekonferansen etter kampen hadde Ole Gustav Gjekstad dette å melde til pressen:

Jeg er utrolig fornøyd med resultatet. Vi spilte mot et utrolig godt lag som spiller med høyt tempo og som har gode enkeltspillere. Jeg er overraska over at vi vinner med elleve mål, men det er selvfølgelig veldig gledelig.

Vi har matchvinnere i alle posisjoner, og det er gøy å se at så mange spillere tar nivået i Champions League på den måten de gjør.