God start på det nye året – Vipers

God start på det nye året

I årets første kamp hadde det vært godt å ta med seg to poeng hjem til Kristiansand. Motstander var Stabæk, og de lå på tredjeplass på tabellen. Uoverkommelig motstand? Absolutt ikke! Noe Vipers viste med å lede flere ganger underveis. Men så var det dette med at en kamp varer i 60 minutter...

Det var en interessant miks av spillere som dro på tur til Bærum denne søndagen. Tolv jenter, hvorav Michelle Brandstrup (skadet) var med for turen og statistikkføring, Lindy Taraldsen hadde så vidt rukket tilbake fra studier i London, nybakt verdensmester Kristine Lunde-Borgersen tilbake fra fingerbrudd, og ikke minst Christina, CH, og Siren alle med kranglete ben. Og hjemme satt Birgit, Sanne, Siri og Silje, skadede eller syke. Men er nå det noe hinder?

Lindy sa før kampen at hun fryktet en kontringskamp, fordi håndballkondisen ikke lenger er hva den var da hun la skoene på hylla i april. Nå har hun altså vendt hjem fra det store utland, trent litt med jentene i jula, og snakk om jente med markeringsbehov! Fem minutter tok det før første målet var satt. Før pause ble det to til, og etter pause var det Lindy som skjøt Vipers opp i ledelse 13-14. Og med såpass tynn benk, ble det nok spilletid. Femti minutter på parketten i comebacket står det respekt av.

Etter å ha ledet store deler av kampens førti første minutter, skiftet kampen noe karakter da vi nærmet oss halvspilt tid av andre omgang. Stabæk gikk opp i ledelsen, samtidig som det dukket opp tekniske feil hos gjestene. Med syv minutter igjen på klokken hadde Vipers knappet inn firemålsledelsen til Stabæk, og 21-19 skulle fortsatt være mulig å ta igjen. Men det ville seg bare ikke. Vipersjentene skjøt Stabæk-keeper Silje Solberg veldig god, mens vertskapet fikk en takknemlig oppgave med å kontre kampen ferdig.

Om man ser bort fra slutten, hvor det ble ofret mye fra slitne ben for å ta igjen forspranget (og dermed fikk enda noen i trynet for gamblingen), så er det mye positivt å ta med seg fra kampen. Laget viste at selv uten venstrekanter og med få innbyttere, så evnet de å holde tritt med Norges for tiden nest beste lag. Med Kikki og Lindy tilbake på banen får laget en ekstra dimensjon, og dette borger for mye god håndball de neste månedene!

Stabæk – Vipers 27-21 (13-13):