Sliteseier mot Fana – Vipers

Sliteseier mot Fana

Fana hadde tatt turen til Aquarama for returkampen i Rema 1000-ligaen. I det omvendte oppgjøret gikk Vipers, som vi vet, på sitt eneste poengtap i hjemlig serie så langt denne sesongen. I den kampen ble det uavgjort, og Fana, til tross for koronaproblemer, hadde kommet til Kristiansand for å gjenta den bedriften.

Det var riktignok Vipers som åpnet best. Sunniva Næs Andersen, Ragnhild Valle Dahl, og Marta Tomac satt alle ballen i nettet før gjestene fra Bergen noterte seg på scoringslista. I tillegg til scoringene fremover hadde Andrea Austmo Pedersen allerede stoppet sitt første skudd for kvelden, og Austmo Pedersen hadde mer på lager.

Faktisk skulle trønderen stoppe åtte forsøk i den første omgangen, og som Ole Gustav Gjekstad sa i sin timeout etter omtrent halvspilt førsteomgang, så var det kun Austmo Pedersen som var grunnen til at Vipers ledet.

For Gjekstad var tydelig misfornøyd med forsvarsspillet elevene hans viste frem i Aquarama. Gjestene kom til enkle muligheter, og fikk dermed flere enkle mål. 7-5 ledet Vipers da Gjekstad tok timeouten sin.

Etter timeouten var det bedring å spore. Rytmen i angrepsspillet satt litt bedre, og nå var det Vipers som kom til de gode mulighetene. Dessverre for hjemmepublikummet var ikke uttellingen den helt store. En veldig god Olivia Lykke Nygaard holdt de hvitkledde inne i kampen.

For selv om Vipers tilrev seg en firemålsledelse med kun noen minutter igjen av omgangen var det gjestene som hadde spart krefter til en sluttspurt. Tre mål på rappen fra henholdsvis Celine Solstad, Sara Berg, og Christine Karlsen Alver gjorde at det sto 15-13 ved halvtid.

Det var Erlend Lyssand som fikk mest uttelling av pausepraten sin. For Fana fortsatte opphentingen sin etter hvilen. Sara Berg, den gode venstrekanten, leverte flere praktfulle scoringer. Det samme gjorde bakspillerne Christine Karlsen Alver, Celine Solstad, og Aurora Hatle.

Og etter syv minutter av den andre omgangen var det nettopp Hatle som satt ballen i mål. Da hadde bortelaget snudd kampen i sin favør, og Fana ledet 17-18 etter å ha vært fem mål bak Vipers. Men nå tok Ole Gustav Gjekstad grep.

Marketa Jerabkova kom inn i angrepet, og den tsjekkiske bakspilleren viste seg virkelig frem. Hennes fem scoringer på seks forsøk var meget delaktig i at Vipers sin ledelse økte igjen. På det meste ledet hjemmelaget med fem scoringer igjen.

En annen som viste seg frem var Marta Tomac. Tomac ble de rosas toppscorer med åtte nettkjenninger, og hun leverte i tillegg flere strålende assist i løpet av kampen. Publikummet i Aquarama kåret sågar midtbacken til Vipers’ beste spiller i kveld.

Til slutt kunne Vipers kontrollere inn til to nye poeng med sluttresultatet 32-28, men Fana sendte nok et skremmeskudd retning Kristiansand. Dersom man ikke er på sitt beste til enhver tid får man problemer. Nå venter ny hjemmekamp i Aquarama allerede lørdag klokken 16.00. Da kommer Krim på besøk i ny Champions League kamp. Billetter kjøper du på www.vipers.woow.no