Utklassing i Aquarama – Vipers

Utklassing i Aquarama

Nesten 1400 mennesker hadde møtt opp i Aquarama for sesongens første hjemmekamp. Ane Mällberg hadde tatt med seg sitt Romerike Ravens til Kristiansand, og etter storseieren mot Fana i forrige serierunde var det mange som var spente på hvor store steg laget hadde tatt over sommeren.

Og i åpningen kunne man faktisk argumentere for at Ravens var det beste laget på parketten i Aquarama. Først reddet målvakt Vilde Johansen et forsøk fra Marketa Jerabkova før Rikke Thorngaard fant en åpning i motsatt ende og gav de blåkledde ledelsen.

Lagene tok og følte litt på hverandre de første minuttene, og ingen klarte å tilrive seg et forsprang. 1-1 ble til 4-4 før et av lagene klarte å opparbeide seg en ledelse.  Og nå handlet alt om hjemmelaget. På de neste drøye seks minuttene satt Vipers ballen i mål seks ganger, mens Ravens gikk målløse. 4-4 hadde blitt til 10-4.

Ragnhild Valle Dahl var dødelig foran målet. Gang på gang gikk Valle Dahl i været og hamret ballen i nettmaskene bak Vilde Johansen i Ravens-målet. I tillegg til Valle Dahls scoringer leverte Marketa Jerabkova pasninger i verdensklasse gang på gang. 7 målgivende før pause noterte tsjekkeren seg for.

Og Vipers var ikke ferdig på 10-4. Faktisk gav ikke hjemmelaget seg før de hadde plassert smått utrolige 22 baller i målet før pause. Ravens doblet sitt antall de siste 20 minuttene, men 8 scoringer på en omgang bar prov om hvor overlegne Vipers hadde vært.

Ragnhild Valle Dahl var kampens store spiller med 11 scoringer

I tillegg til nydelig angrepsspill leverte Katrine Lunde i ypperste verdensklasse i motsatt ende av banen. 8 redninger gav en redningsprosent på 50. Det overrasker nok ingen lenger at Lunde leverer en redningsprosent på over 50, men det er ikke hverdags i Rema 1000-ligaen.

Da pausesignalet gikk sto det, som vi har ymtet frempå om, 22-8 til hjemmelaget, og Ole Gustav Gjekstad kunne gå i garderoben med et stort smil for pausepraten. Og kampen fortsatte i det samme sporet etter pausen.

Etter de første minuttene av den andre omgangen sto det 7-1 til Vipers Kristiansand. Det gav stillingen 28-9, og maktdemonstrasjonen var om ikke et faktum så i hvert fall godt på vei mot å bli det.

Å spille i Aquarama var mye bedre enn jeg hadde trodd. Jeg syns det var skikkelig moro, og jeg håper supporterne syns det samme. Vi gjorde vårt beste for å spille for dem, og for å vise de en morsom side av håndballen.»

Jeg kan bli bedre. Det var ikke dårlig i dag, men det er fortsatt veldig mye å lære, veldig mye å sette seg inn i, og jeg er helt sikker på at jeg bare kommer til å bli bedre og bedre for hver eneste treningsuke som går.

Det har vært greit. Fortsatt er det en prosess som foregår, og jeg trenger fremdeles tid for å finne meg helt til rette. Jentene har vært fantastiske, og både klubben og alle rundt den har gjort sitt aller beste for at jeg skal finne meg til rette. Jeg liker Kristiansand så langt!

Anna Vyakhireva

Etter hvert som kampen gikk prøvde Ole Gustav Gjekstad forskjellige konstellasjoner og spillmønstre, inkludert 7-6 i angrepsspillet. Og det var kvelden der det aller, aller meste fungerte. Alle som fikk sjansen grep den med begge hender, og Vipers viser at de har mange strenger å spille på denne sesongen.

Det er umulig ikke å trekke frem Ragnhild Valle Dahl nok en gang. Bakspilleren var feilfri både fremover og bakover på banen, og hun stoppet ikke før 11 baller hadde flydd i nettet bak to forskjellige Ravens-målvakter. I tillegg krydret hun scoringene med 6 assists, nest mest av alle Vipers-spillerne.

Anna Vyakhireva i aksjon mot Ravens

I den andre omgangen fikk Katrine Lunde hvile. Sofie Börjesson overtok jobben mellom stengene, og den svenske jenta viste, som mot Larvik, at også hun er en veldig solid målvakt. 5 redninger og 11 mål imot var litt under Lundes nivå fra den første omgangen, men det var fortsatt meget godkjent fra en helt ny målvakt.

Etter åpningsminuttene var det vel aldri noen tvil om at Vipers skulle ta med seg begge poengene fra kampen, og spørsmålet var vel egentlig kun hvor stor seiersmarginen skulle bli. Da sluttsignalet gikk sto det 41-19 til hjemmelaget, og Vipers står med full pott etter to kamper i serien.

Målvakt: Katrine Lunde

Venstrekant: Sunniva Amalie Næs Andersen

Venstreback: Ragnhild Valle Dahl

Midtback: Marketa Jerabkova

Høyreback: Anna Vyakhireva

Høyrekant: Jana Knedlikova

Strekspiller: Lysa Tchaptchet