Full kontroll i Aquarama – Vipers
Vipers - Sola 30.11.2022. Foto: Terje Refsnes.

Full kontroll i Aquarama

Dagens kamp mot Sola var Vipers andre kamp etter mesterskapspausen. Til tross for at det ble en komfortabel seier mot Aker i første kamp etter EM, hadde Ole Gustav Gjekstad et håp om at et par treninger til, ville føre til at laget hevet seg et par hakk før kampen mot Sola. Ut i fra tabellplasseringen, skulle også Sola være et lag som skulle yte mer mostand enn det Aker gjorde på søndag.

Det ble noen hektiske åpningsminutter på kampen. Vipers var stort sett ett og to mål foran, men etter 06:22 utliknet gjestene til 5-5 ved Kristiane Knutsen. Etter utlikningen fulgte imidlertid en periode hvor vertene festet grepet på kampen, og sakte med sikkert økte ledelsen. Ingen av lagene viste i denne perioden frem noen form for storspill, men, i motsetning til Sola, klarte Vipers å skåre på noen av mulighetene sine, og etter snaue fjorten minutter, sørget Jana Knedlikova for femmålsledelse til Vipers, 10-5.

Utover omgangen befestet Vipers sin stilling og hadde god kontroll på gjestene. Anført av en god Katrine Lunde, Kunne Vipers gå til pause med åttemålsledelse, 20-12.

Andreomgangen startet som den første sluttet: Vipers hadde full kontroll, og økte, sakte men sikkert, ledelsen utover i omgangen. Etter drøye ni minutter satte Tuva Ulsaker Høve inn 26-14, og sørget for tolvmålsledelse.

Før avkast.

Rundt halvspilt andreomgangen begynte vertene å rote, og vi fikk oppleve en periode hvor det var gjestende Sola som fikk føre kampen. Gjestene benyttet anledningen til å redusere vertenes ledelse, som var nede på ni mål etter 16:39. Nærmere kom imidlertid ikke gjestene, mot slutten av omgangen økte igjen vertene sin ledelse.

Vipers leverte ingen strålende kamp i dag, spesielt i andreomgang var det perioder hvor Vipers sitt spill var preget av rot og unødvendige feil. Men, Vipers er likevel i en klasse for seg selv, det var aldri noen tvil om hvor seieren ville gå. Til tross for rot og personlige feil, hadde Vipers full kontroll og gjorde det de måtte, for å vinne kampen komfortabelt 36-25.

Ragnhild Valle Dahl ble toppskårer for Vipers med ti mål. Katrine Lunde ble av publikum kåret til banens beste.

Les mer om kampen hos dagens kampsponsor, Fædrelandsvennen (+) her: Vipers filleristet Sola da toppscorerne herjet – fvn.no.