Solid hjemmeseier mot Molde – Vipers

Solid hjemmeseier mot Molde

Før kveldens kamp toppet Vipers tabellen i Rema 1000-ligaen med seksten poeng på åtte kamper, foran Larvik, tretten poeng på ti kamper, og kveldens motstander Molde Elite, tolv poeng på ni kamper.

Det ble en frisk og jevn start på kampen, etter fem minutter fulgte lagene hverandre på stillingen 4-4. Markèta Jerabkova var sentral på Vipers fra starten av, hun var nest sist på fire av de fem første Vipersmålene. Hjemmelaget var oppe i en tomålsledelse, 6-4, men gjestene var raske med å utlikne stillingen og etter 08:26 var Molde i føringen for første gang i kampen, 6-7.

Utover i omgangen var det gjestende Molde som som regel var et mål foran vertene, halvveis i omgangen var stillingen 9-10 i Aquarama og Vipers tok timeout etter 15:24. Molde beholdt lenge føringen i omgangen, men etter 21:25 sørget Markèta Jerabkova for at Vipers igjen tok over føringen da hun satte inn 15-14.

Mot slutten av første omgang syntes tydeligvis Vipersdamene at nå var det nok, og i løpet av et par minutter var hjemmelagets ledelse oppe i fem mål, Vipers gikk fra 17-16 til 21-16 i løpet av knappe fire minutter. Helt på tampen av omgangen, reduserte Molde på sjumeter, og lagene gikk til pause med firemålsledelse til vertene, 22-18.

Det sier kanskje noe om styrkeforholdene mellom lagene at Vipers sine 22 mål ble skåret av ti forskjellige spillere, mens Moldes atten mål ble skåret av fem ulike spillere?

Andreomgang starter med et Molde-mål, men så skårer hjemmelaget fire på rappen og leder med sju mål, 26-19, etter fire og et halvt minutt av omgangen. Etter drøye fem minutt pådrar Moldes Sherin Obaidli seg et rødt kort i en situasjon som fører til at Sunniva Amalie Næs Andersen blir skadet.

Vipers var i en kort periode oppe i en åttemålsledelse, 29-21, men gjestene fra Molde klarer å redusere Vipers ledelse til seks mål. Og i store deler av omgangen er avstanden lagene imellom på seks mål. Først helt mot slutten av omgangen er Vipers igjen oppe i en åttemålsledelse, 38-30 etter 26:20. Ana Debelic fastsetter sluttresultatet til 40-32 i kampens sluttsekund.

Ana Debelic og Ragnhild Valle Dahl blir toppskårere for Vipers med seks mål hver, i en kamp hvor hele tolv av Vipers spillere havnet på skåringslista.

For flere detaljer fra kampen, sjekk ut Fædrelandsvennen (+), Vipers-profil kneskadet i målkalas – fvn.no, og Håndballforbundets livedekning av kampen, Live kamp, Vipers Kristiansand (Våg Elite) – Molde Elite | handball.no.