Solid seier over Fana! – Vipers
Vipers - Fana 4.1.2023. Foto: Terje Refsnes.

Solid seier over Fana!

Sunniva Amalie Næs Andersen ble skadet i kampen mot Molde rett før jul, og sto over dagens kamp, men hun er heldigvis snart tilbake på banen igjen. En som imidlertid var tilbake i kamptropp, var Anna Vyakhireva, som startet andreomgangen for Vipers.

Fana var det eneste laget som klarte å ta poeng fra Vipers i fjorårets Rema 1000-liga og kom også best i gang i dagens kamp i Aquarama, gjestene ledet 1-3 etter knappe fire minutter. Vipers utliknet til 5 – 5 etter cirka elleve minutter, og kan takke Katrine Lunde, som hadde en redningsprosent på 55 % i kampens første elleve minutter, for at ikke gjestene fra Fana hadde opparbeidet en større ledelse på dette tidspunktet i kampen.

Karine Emilie Dahlum, Vipers – Fana 4.1.2023. Foto: Terje Refstad.

Gjestene fra Fana fortsatte å føre kampen utover i omgangen, men etter knappe nitten minutter sørget Markèta Jerabkova for at Vipers for første gang i kampen ledet, da hun satte inn 9-8.

Fana ga seg ikke, men sakte men sikkert tok Vipers over føringen utover i omgangen og kunne gå til pause med firemålsledelse, etter at Karine Emilie Dahlum satte inn 15-11 etter 29:55.

I løpet av andreomgangs to første minutter skåret Vipers tre ganger. Spesielt gledelig var det det at Anna Vyakhireva var tilbake fra skade og satte inn 18-11 etter 01:59. Hun ga seg ikke før hun hadde skåret fire mål i comebacket.

Dagens kampsponsor: Pizzabakeren.

Hjemmelagets gode start på andreomgang preget naturlig nok resten av kampen, og Vipers økte sakte men sikkert sin ledelse. Halvveis i omgangen var ledelsen på ni mål, 24-15.

I siste halvdel av andreomgangen viste Vipers, anført av en til tider strålende Anna Vyakhireva, mye flott spill og det var aldri noen tvil om hvor seieren skulle ende i dagens kamp! Ana Debelic ble toppskårer med seks mål, da hun satte inn sluttresultatet til 36-20 etter 29:49. Publikum kåret Anna Vyakhireva til banens beste.

Ana Debelic, Vipers – Fana 4.1.2023. Foto: Terje Refstad.

Du finner flere detaljer fra kampen hos Fædrelandsvennen (+), Følg Vipers i årets første kamp og chat med vår reporter – fvn.no, eller i NHF sin livedekning, Live kamp, Vipers Kristiansand (Våg Elite) – Fana | handball.no.

Champions League allerede på lørdag

Allerede førstkommende lørdag er det kamp i Aquarama igjen. Da er det FTC-Rail Cargo Hungaria som kommer på besøk. Billetter til kampen finner du her: VIP – billettsalg (woow.no).