Utklassing i Aquarama! – Vipers
Vipers - Volda 28.1.2023. Foto: Vipers Kristiansand.

Utklassing i Aquarama!

Før kveldens kamp skilte det 22 poeng mellom tabelltopp Vipers (26 poeng på tretten kamper) og tabelljumbo Volda (fire poeng på tretten kamper). Utifra tabellen burde altså dagens kamp i Aquarama bli kattens lek med musa.

Gjestene fra Volda var klare over at de ville møte en tøff motstander i Aquarama i kveld, Bortekamp mot Vipers – Volda (voldahandball.no), men var likevel «frekke nok» til å ta ledelsen i kampen, da Marte Nornes sørget for 0-1 i kampens første angrep. Vipers utliknet imidlertid raskt, og tok over føringen i kampen. Volda kjempet tappert, men møtte solid motstand i Vipersforsvaret. Kom de en sjelden gang gjennom forsvarsmuren, ventet Katrine Lunde på dem bakerst.

Ragnhild Valle Dahl skårer 8-4 fra sjumeteren. Vipers – Volda 28.1.2023.

Selv om Vipers tilsynelatende hadde god kontroll på kampen, klarte de ikke å få ristet gjestene ordentlig av seg, ledelsen vekslet lenge mellom å være på tre og fire mål.

Etter knappe 20 minutter satte Tuva Ulsaker Høve inn 10-6. Tre minutter senere sørget Markèta Jerabkova for at Vipers for første gang i kampen ledet med fem mål, da hun satte inn 11-6.

I de siste minuttene av omgangen hadde ikke gjestene i fra Volda så mange krefter igjen, og hjemmelaget festet grepet på kampen. Etter 24:18 var Vipers sin ledelse for første gang oppe i seks mål, da Silje Katrine Waade satte inn 13-7. Ragnhild Valle Dahl sørget for at ledelsen for første gang var sju mål, 15-8, da hun satte inn en sjumeter etter 26:37.

Vipers kunne til slutt gå til pause med en sjumålsledelse, 16-9. Gjestene fra Volda hang altså lenge relativt godt med, men fikk problemer å holde hele omgangen ut.

Etter at Volda sørget for det første målet også i den andre omgangen, viste Vipers ingen nåde. Hjemmelaget hadde skrudd opp intensiteten ett par hakk, og fikk raskt etablert en timålsledelse. Hjemmelagets ledelse økte utover i omgangen og Vipers hadde full kontroll på kampen. Gjestene fra Volda viste, til tross for hjemmelagets dominans, likevel fram noen fine angrep. Bakerst hadde de også en keeper som hadde noen fine redinger og var med på å begrense utklassingssifrene noe.

Det var imidlertid aldri noen tvil om hvor seieren skulle ende, halvveis i omgangen ledet Vipers med tolv mål, 28-16. Til slutt ender kampen med sekstenmålsseier, 38-22.

Ragnhild Valle Dahl ble både toppskårer, sju mål, i tillegg til å bli kåret til hjemmelagets beste spiller. Vipers benyttet dagens kamp til å la mange spillere få spilletid, noe som resulterte i hele tolv ulike målskårere. Etter Ragnhild Valle Dahl, fulgte Anna Vyakhireva opp med fem mål, mens Mina Hesselberg og Martine Kårigstad Andersen sørget for fire mål hver.

Fort flere detaljer fra kampen, sjekk Fædrelandsvennen (+), Følg Vipers-Volda og chat med vår reporter – fvn.no, og livedekningen til NHF, Live kamp, Vipers Kristiansand (Våg Elite) – Volda | handball.no.