Arendals Bryggeri ble til i et tidligere brennevinsbrenneri i Kittelsbukt i 1839.
Med all skipstrafikken byen hadde, var det et godt marked for øl i Arendal den gangen. Og lokalbefolkningen satte også pris på det vi brygget. Til å begynne med var ølsortene våre den tidens vanlige overgjærete typer; skibsøl, pottøl, godt søtt øl og godt bittersøtt øl.
Omtrent samtidig med vår oppstart oppdaget man i Bayern kunsten å lage undergjæret øl, som ble modnet under lagring. Dette ølet ble kalt Bayersk Øl eller Lager. Mens det vanlige bayerske ølet var et mørkt øl, begynte man i Bøhmen å produsere lagerøl av lysere malt. Dette ble kalt Pilsner etter byen det kommer fra. I den engelskspråklige verden bruker man fortsatt navnet Lager på denne varianten.
I Arendal brygget vi vår første undergjærede øl så tidlig som i 1846, så vi fulgte smakstrendene og markedsbehovene allerede den gangen. I løpet årene siden oppstarten har vi mottatt mange priser, utmerkelser og lovord for våre brygg.
Vi kaller oss nemlig ikke «Norges stolteste bryggeri» uten grunn